Ingezonden persbericht

Persbericht

WebFOCUS van Information Builders voorziet Plumtree-portals van real-time business intelligence

Amstelveen, 22 januari 2002 Information Builders, toonaangevend in Business Intelligence oplossingen voor real-time informatiedistributie over het web, heeft de WebFOCUS Gadget Suite voor het Plumtree Corporate Portal gelanceerd. Dit product stelt wederzijdse klanten in staat om hun bedrijfsdata te integreren via stored inWebFOCUS en de informatie te distribueren onder werknemers, partners of klanten. De informatie wordt weergegeven op hun persoonlijke portal page die hun e-mail, sales leads, voorraadrapporten en marktgegevens weergeeft.

"Diverse gezamenlijke klanten profiteren al van de samenwerking met Information Builders, zoals Beringer Wine Estates. Dit bedrijf doet aan verregaande enterprise analysis en wil deze business intelligence toegankelijk maken via het web-portal," aldus Hilary Jones, verantwoordelijk voor partnerships bij Plumtree. "De WebFocus Gadget Suite is een waardevolle aanvulling voor dergelijke klanten, die de potentie inzien van bedrijfsbrede toegang tot business intelligence. Dat vergroot hun slagkracht, waardoor ze de concurrentie een stap voor kunnen blijven."

Beringer Blass Wine Estates (BBWE), leverancier van kwaliteitswijn, gebruikt het Plumtree Corporate Portal in combinatie met WebFOCUS voor gecentraliseerde communicatie en samenwerking met de geografisch verspreide medewerkers.

"Voordat wij gebruik maakten van onze portal, was het een probleem om informatie en toepassingen op hetzelfde moment beschikbaar te stellen aan alle medewerkers", zegt John Collins, vice president informatietechnologie van Beringer in de Verenigde Staten. "Nu heeft iedereen via de portal toegang tot uitgebreide verkoopinformatie en met WebFOCUS gebouwde rapportage-templates."

"Information Builders werkt nauw samen met de belangrijkste leveranciers van portals opdat deze de mogelijkheden van WebFOCUS snel kunnen integreren met hun producten", zegt Gary Goldberg, die leiding geeft aan de WebFOCUS Applications Division van Information Builders. "Bedrijven staan steeds meer onder druk om hun bestaande IT-investeringen beter te laten renderen. Door business intelligence toe te voegen aan hun corporate portal zijn klanten van Plumtree en Information Builders daartoe in staat."

Information Builders
Information Builders is toonaangevend in Business Intelligence oplossingen voor real-time informatiedistributie over het web. Information Builders heeft het hoofdkantoor in New York, het hart van de Amerikaanse economie, en helpt bedrijven en instellingen bij het verbeteren van hun kritische bedrijfsprocessen door data te transformeren in bruikbare informatie en deze via het internet te bezorgen bij medewerkers, managers, partners en klanten. Met behulp van de veelbekroonde WebFOCUS-oplossing distribueert Information Builders informatie voor meer dan 11.000 klantensites overal ter wereld, waaronder de meeste Fortune Top100-bedrijven en alle Amerikaanse overheidsdiensten. Het bedrijf heeft wereldwijd 2.000 professionals in dienst en realiseerde in 2000 meer dan 300 miljoen dollar aan omzet. Meer informatie is te vinden op www.informationbuilders.nl.

Plumtree Software
Plumtree Software creëert een simpel, gepersonaliseerd webportal voor de informatie en applicaties waarmee bedrijven elke dag werken. Het uitbreidbare portal-platform van Plumtree legt verbindingen tussen verschillende soorten bedrijfsdocumenten via een web-directory en brengt applicaties en internet-diensten uit verschillende systemen samen in een gepersonaliseerde webpagina. Plumtree integreert diensten van andere systemen in haar platform via plug-in componenten onder de naam Plumtree Gadget Web Services. Deze componenten kunnen ontwikkeld worden binnen een groot aantal programmeeromgevingen en voor allerlei automatiseringsplatformen. Honderden Gadget Web Services zijn inmiddels ontwikkeld door Plumtree en haar partners. Zo is de integratie van portal-applicatiediensten en content van onder meer Documentum, eRoom Technology, IBM, Microsoft, SAP en Siebel Systems al een feit. Plumtree streeft naar de opbouw van een netwerk van portal-technologie en van praktische kennis die ongeëvenaard is in de branche. Het bedrijf werkt met meer dan zestig partners voor systeemintegratie, bijvoorbeeld Cap Gemini Ernst & Young, PricewaterhouseCoopers, Compaq Computer en Computer Sciences Corporation. Het bedrijf heeft meer dan 250 klanten, waaronder Ford Motor Company en Procter & Gamble. Meer informatie over Plumtree staat op www.plumtree.com.

# # #

Trademarks: This press release refers to numerous products by their trade names. In most cases, their respective companies claim these designations as trademarks or registered trademarks

Perscontacten:
Marianne Jelgerhuis
(020) 456 33 67
marianne.jelgerhuis@ibi.nl
www.informationbuilders.nl

Theo Loth
0653 497 173
theo.loth@loth.nl