NMVV

Nieuwe locatie geeft succesvol NMVV de ruimte

P E R S B E R I C H T

Nieuwe locatie geeft succesvol NMVV de ruimte

Zetten, 22 januari 2002
Op 18 december is het Nationaal Museum Verpleging en Verzorging (NMVV) verhuisd van Huize Wielbergen in Angerlo naar Het Witte Huis in Zetten. Sinds de recente oprichting begin 2000 bezochten honderden scholieren, professionals, leerlingen en andere belangstellenden het museum. Wegens dit succes ging het NMVV op zoek naar een grotere en beter bereikbare locatie.

De nieuwe locatie ligt zeer gunstig tussen de A15 en de A50 en vlakbij NS-station Zetten-Andelst. Het gebouw biedt 1600 m2 ruimte voor exposities en publiek. Educatieve en recreatieve bijeenkomsten worden gehouden in de stijlvolle Jugendstil zaal. En op de royale zolderverdieping bevinden zich het documentatiecentrum, het archief en de bibliotheek met studieplekken. Er is ook een gezellig museumcafé en een museumwinkel.

De komende maanden is het NMVV druk bezig het museum in te richten. Vanaf 1 juni 2002 gaat het museum weer open met exposities over Kraamzorg en Algemene Ziekenverpleging. De geschiedenis van de wijkverpleging, de verstandelijk gehandicaptenzorg, de psychiatrische verpleging en de gezinsverzorging zijn dan als voorproefje te bekijken. Via de website, folders, mailings en diverse media houdt het NMVV iedereen op de hoogte van de stand van zaken. Tot ziens in Zetten!

Het Witte Huis, Stationsstraat 27, 6671 AW Zetten. Telefoon: (0488) 47 33 90, e-mail museum@zorgportaal.nl Kijk voor nieuws op www.lcvv.nl/museum
Een digitale foto van de nieuwe locatie en achtergrondinformatie is te verkrijgen via www.lcvv.nl/museum/pers