Ingezonden persbericht

Vier Metaalunie-collectieven op ESEF 2002

Het Metaaluniecollectief presenteert zich op de komende European Subcontracting & Engineering Fair (ESEF) 2002 in vier aparte sectoren. Zo zijn - naast de grootste groep metaalbewerking - de branchegroepen DSSP, MDI en SPMA elk vertegenwoordigd met een eigen collectief. Hiermee sluit de Metaalunie aan op het initiatief van de Jaarbeurs om de ESEF 2002 in een aantal sectoren in te delen en dus toegankelijker te maken. Het mkb-metaal is op de ESEF evenals voorgaande jaren goed vertegenwoordigd. Het complete Metaaluniecollectief omvat 65 bedrijven en daarnaast nemen meer dan 100 Metaalunieleden met een eigen stand deel aan de beurs.

Het collectief Metaalbewerking is te vinden in hal I. Binnen dit collectief zijn de gieterij-bedrijven (branchegroep MGB) en de precisie slijpbedrijven (branchegroep NPS) bij elkaar gegroepeerd. De branchegroepen DSSP (Dutch Suppliers of Sheetmetal Products) en SPMA (Specialists Production Mechanization and Automation) presenteren zich eveneens in hal I. Deze collectieven zijn ingedeeld in respectievelijk de sectoren Metaalbewerking en producten en Systemen en modules. De branchegroep MDI (Moulds & Dies Industry) is te vinden in hal II in de sector Gereedschappen, stempels en matrijzen. De collectieven beslaan tezamen 1700 m2.

De beurs wordt gehouden van 22 t/m 25 januari 2002 in de Jaarbeurs Utrecht. De organisatie verwacht zo n 17.000 bezoekers.