Ingezonden persbericht

APS: Joop van den Ende initieert Masterclass

Afzender: VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: BIN
Prioriteit: 4
Datum en tijd: 27-12-2001 11:01

Dit is een origineel persbericht.

Joop van den Ende begint een masterclass voor jong en gevorderd musicaltalent. De studenten vam deze opleiding maken, naast de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen op hun vakgebied, kans op een hoofdrol in een van de nieuwe producties van Joop van den Ende Theaterproducties, zoals De Drie Musketiers en The Sound Of Music. Zo zoekt het creatieve team van De Drie Musketiers nog naar de invulling van de rollen d'Artagnan en Constance. Van de vorderingen van de studenten wordt door Ireen van Ditshuizen een documentaire gemaakt.

Het kwaliteitsniveau van de masterclass moet het niveau van de producties van Joop van den Ende evenaren, daarom worden verschillende topdocenten en musicalacteurs benaderd om zich als docent aan deze opleiding te verbinden. Hierbij moet gedacht worden aan namen als Willem Nijholt, Petra Laseur en Theu Boermans. Uiteraard zal les gegeven worden in al de disciplines waarin een musicalacteur zich moet bekwamen. De masterclass bestaat uit intensieve lessen in onder andere de vakken dans, zang, acteren, beweging, schermen, acrobatiek en logopedie.

De audities voor deze Joop van den Ende Masterclass vinden plaats op 25, 26 en 27 januari 2002. Jong en gevorderd talent in de leeftijd van 6 tot maximaal 30 jaar kan zich hiervoor inschrijven. Om ook scholieren een kans te geven, kent de opleiding een dag- en avondvariant. Uiteindelijk worden maximaal twintig studenten tot de opleiding toegelaten. De toelatingscommissie zal een selectie maken uit de auditanten. De studenten krijgen na toelating een beurs om zich drie maanden volledig aan de opleiding te kunnen wijden.

Een camerateam onder leiding van Ireen van Ditshuizen zal de vorderingen van de studenten op de voet volgen. Zij maakt een documentaire waaruit blijkt hoe de talenten zich voorbereiden op de zware taak van het meespelen in een nieuwe musicalproductie van Joop van den Ende. Niet iedere student zal het halen, maar die ene misschien wel. Die zal misschien de rol van zijn of haar dromen spelen in De Drie Musketiers of The Sound of Music.
Noot voor de redactie/