Productschap Vis


24 januari 2002

DRS. H.G. VAN DER BEND BENOEMD TOT RIDDER IN DE ORDE VAN ORANJE-NASSAU

Het heeft Hare Majesteit behaagd de heer Van der Bend te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Vandaag ontving drs. H.G. van der Bend deze koninklijke onderscheiding uit handen van de loco-burgemeester van Zoetermeer, de heer Scheffer.

De heer Van der Bend ontving de onderscheiding voor de vele werkzaamheden die hij heeft verricht. Zonder uitputtend te willen zijn sprak de loco-burgemeester voor een aantal van deze werkzaamheden zijn waardering uit.
"Sinds 1988 was Harro van der Bend algemeen secretaris van het Productschap Vis. Het productschap is onder zijn deskundige en bezielende leiding uitgegroeid tot een professionele en kwalitatief sterke organisatie. In het bijzonder valt daarbij op zijn bijdrage aan de opzet en invoering van het stelsel van de Biesheuvelgroepen. Hierdoor is na een woelige periode in de visserij rust ontstaan en vissen de Nederlandse vissers binnen het quotum", aldus loco-burgemeester Scheffer.
Ook stond de loco-burgemeester stil bij de inspanningen van Van der Bend voor de VVD, de Kampeerraad, de Stichting Nederland-USA 2000, de medezeggenschapsraad Erasmuscollege in Zoetermeer en het Pensioenfonds Productschappen.

Een koninklijke onderscheiding wordt verleend aan burgers die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor onze samenleving. Er is sprake van verdiensten als iemand zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen op een wijze die uitgaat boven hetgeen van hem of haar verwacht mag worden.