Gemeente Hoogeveen


---

24 januari 2002

Hoogeveen wil gebouw voor 'werk en inkomen'

In Hoogeveen moet één gebouw komen voor een Centrum van Werk en Inkomen (CWI). Allerlei instanties op het gebied van werk en inkomen gaan daarin hun diensten bundelen, zowel publieke als private organisaties. In het gemeentehuis in Hoogeveen wordt woensdag 30 januari een startbijeenkomst gehouden om een dergelijk gebouw te realiseren.

De rijksoverheid wil dat de cliënten van het voormalige arbeidsbureau - nu actief onder de naam CWI - maar ook van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) en de gemeentelijke afdelingen sociale zaken zoveel mogelijk op één locatie komen. Dit staat in de SUWI, de Structuur Uitvoering Werk en Inkomen, een wet die 1 januari van kracht is geworden.

Eerste loket

In alle plaatsen met een CWI-vestiging moet een bedrijfsverzamelgebouw komen. Hoogeveen heeft sinds 1 januari een CWI voor het werkgebied Hoogeveen, maar ook voor De Wolden en Midden-Drenthe. Het CWI is het eerste loket op zoek naar werk. En als er geen werk is kunnen cliënten daar een uitkering aanvragen (Werkloosheidswet en Algemene Bijstandswet). Deelnemers in een SUWI-bedrijfsverzamelgebouw stemmen hun werkprocessen op elkaar af.

'Beursvloer'

In het bedrijfsverzamelgebouw moeten niet alleen de drie publieke organisaties komen, maar ook ondernemingen op het gebied van werk en inkomen. Te denken valt aan uitzendbureaus, reïntegratiebedrijven, het Bedrijvenloket en andere private partijen. Zo ontstaat een nauwe samenwerking tussen partijen, die moet leiden tot een 'beursvloer' waar werkzoekenden en werkgevers elkaar vinden. Want één van de doelstellingen van de nieuwe SUWI-wet is: werk boven inkomen.

Op welke plek een bedrijfsverzamelgebouw in Hoogeveen moet komen, is nog open. Ook is nog niet duidelijk op welke termijn. Wel moeten dergelijke bedrijfsverzamelgebouwen in heel Nederland binnen enkele jaren verrijzen.

Openbaar

De startbijeenkomst op woensdag 30 januari over de vestiging van een SUWI-bedrijfsverzamelgebouw in Hoogeveen is openbaar en wordt gehouden in het raadhuis in Hoogeveen, aanvang 15.30 uur. Geïnteresseerde instellingen en organisaties kunnen zich aanmelden bij de heer E. Hoekstra van de gemeente Hoogeveen, telefoon (0528) 291485, fax (0528) 291373, e-mail info@hoogeveen.nl en postadres postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen.

© Copyright Gemeente Hoogeveen