Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-01-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.00 uur

Vlaggendragers

AMERSFOORT- Op vrijdagmorgen rond 03.00 uur zijn op de Randwijcklaan drie mannen uit Amersfoort aangehouden die drie vlaggen van een bekende winkelketen bij zich droegen.

Tijdens de surveillance op de Randwijcklaan zag de politie drie mannen fietsen met de vlaggen, waarna ze één persoon konden aanhouden. Na enig zoeken trof de politie de twee andere betrokkenen aan op de Ringweg Kruiskamp. Zij hadden echter geen vlag meer bij zich. De drie mannen werden overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Tijdens het onderzoek kwam de naam van een vierde verdachte naar voren en hij werd verzocht zich, met vlag, op het bureau te melden. Op aanwijzing van de verdachten heeft de politie de vlaggen terug gevonden. Met een bekeuring op zak konden de vier mannen het bureau weer verlaten.

Alcoholcontrole rond Leusdense kroegen

LEUSDEN- De politie heeft op donderdag tussen 21.30 uur en 22.30 uur een gerichte controle uitgevoerd op automobilisten die uit de kroegen aan de Hamersveldseweg kwamen.

De politie heeft 7 personen aangesproken, maar geen van hen had teveel gedronken. Wel heeft de politie een persoon bekeurd die stond te plassen op de openbare weg.

Verkeersongeval

LEUSDEN- Op donderdagmorgen rond 8.40 uur is op de Hamerveldseweg een 23- jarige vrouw uit Leusden op een scooter aangereden door een automobiliste. Ze raakte hierbij lichtgewond.

De 23- jarige vrouw reed met haar scooter op de Hamerveldseweg, toen er op het kruispunt ter hoogte van het winkelcentrum en de Eijsinkplaats een 26- jarige automobiliste van rechts naderde. De 23- jarige vrouw verleende geen voorrang aan deze automobiliste uit Leusden, wat een botsing tot gevolg had. De 23- jarige vrouw is met lichte verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht

Verkeerscontrole

AMERSFOORT- Op donderdagmiddag heeft de politie tussen 13.45 uur en 15.45 uur verschillende controles gehouden op de scholierenroute. Een persoon is aangehouden omdat hij geen helm droeg, en een persoon hield niet voldoende rechts. Hiervoor zijn zij bekeurd.

Aanhouding na belediging
AMERSFOORT- Op donderdagmiddag heeft de politie een 37- jarige man uit Amersfoort aangehouden op de Langestraat, omdat hij twee stadstoezichthouders ernstig beledigde en bespuwde.

De 37- jarige man uitte verschillende beledigende woorden richting de stadstoezichthouders, en spuwde een van hen in het gezicht. Hierop is de politie erbij geroepen, die de man aanhield en voor verhoor mee nam naar het bureau. Daar maakte hij grote ophef en bleek dat hij een mes bij zich droeg. Hij bekende de belediging, maar ontkende dat hij gespuugd had richting de stadstoezichthouders. Nadat proces-verbaal was opgemaakt mocht de man het bureau weer verlaten.