Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-01-2002
Persberichten districten Utrecht stad, 10.00 uur

Achtervolging

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie met een aantal voertuigen een auto tot stoppen proberen te dwingen. De achtervolging ging door de stad en vervolgens via de A12 richting Arnhem.

Twee agenten zagen om 22.50 uur op de Europalaan een personenauto geparkeerd staan. Via contact met de meldkamer bleek de auto, op naam van een 30-jarige man uit Zevenaar, gesignaleerd te staan. De agenten probeerden de betreffende auto tot stoppen te dwingen, maar deze ging er met hoge snelheid vandoor. Hierbij raakte de vluchtende auto de politieauto. Met meerdere politievoertuigen werd de achtervolging ingezet. De rit ging met hoge snelheid door de stad. Via de Waterlinieweg vluchtte de verdachte de stad uit en vervolgde zijn weg via de A12 richting Arnhem. De achtervolgende agenten registreerden op de eigen kilometerteller soms snelheden van 190 km/u, maar wisten de verdachte niet in te halen.

Een van de achtervolgende politieautos kreeg een klapband en botste tegen de vangrail. De agenten liepen hierbij geen letsel op. De verdachte automobilist nam de afslag Veenendaal om zijn weg via de A50 richting Nijmegen te vervolgen. Hier verloor de politie het voertuig uit het oog. De politie in Arnhem stelt een onderzoek in naar de verdachte.

Bedreiging in winkel

UTRECHT Donderdagavond zijn medewerkers van een winkel aan de Lange Elisabethstraat bedreigd met een wapen. De daders wisten niets buit te maken en dropen af.

Om 20.15 uur werd de politie naar de kledingwinkel gestuurd. Kort daarvoor waren zes jongens in de winkel geweest. Zij bedreigden de medewerker met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en sommeerden hem de sleutel van een vitrinekast te geven. Toen de medewerker dit niet deed gingen de daders er vandoor. De politie onderzoekt de zaak.

Inbrekers aangehouden

UTRECHT Donderdagmiddag heeft de politie twee mannen aangehouden die bezig waren in te breken in een woning.

Om 15.00 uur werd de politie gezonden naar een woning in de straat Ameland in Lunetten waar op dat moment door twee mannen zou worden ingebroken. Ter plaatse troffen de agenten één van de mannen aan in de woning en de andere bij zijn auto. De verdachten, een 40-jarige man uit Den Haag en een 38-jarige man uit Zeist, hadden inbrekersgereedschap en verschillende goederen bij zich. De politie heeft de mannen aangehouden.

Verkeerscontroles

UTRECHT Donderdag heeft de politie verschillende verkeerscontroles gehouden.

Van 11.00 uur tot 12.15 uur werd op de Biltse Rading een snelheidscontrole gehouden. De snelheid van 264 passerende voertuigen werd gemeten. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km/u. Negentien automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/u.

Van 13.45 uur tot 15.45 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Eykmanlaan. Hier werd de snelheid van 743 voertuigen gemeten. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u. 95 automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u.

Van 14.15 uur tot kwart 16.15 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Amsterdamsestraatweg. De snelheid van 1.042 voertuigen werd gecontroleerd. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u. 101 automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 101 km/u.

Van 14.30 uur tot 16.00 uur werd een roodlicht controle gehouden op de Vleutenseweg. 14 automobilisten reden door rood en werden bekeurd.