Politie Drenthe

Persberichten

van vrijdagmorgen 25 januari
10:28 vrijdag 25 januari 2002

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

BEILEN

Een 44 jarige automobilist uit Beilen bleek donderdagmiddag niet in staat om naar behoren blaastest af te leggen . Ook een ademanalyse op het politiebureau om het alcoholpromillage vast te stellen mislukte. Uiteindelijk is van de man een bloedproef genomen. Hij was op de Lieving in Beilen betrokken bij een verkeersongeval waarbij hij op de linkerweghelft met zijn autospiegel een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 38 jarige man uit Westerbork had geraakt. De Beilenaar was er vandoor gegaan maar kon op de Julianalaan in Beilen worden achterhaald door de man uit Westerbork.

HOOGEVEEN

Bij een verkeersongeval donderdagavond op de Sportveldenweg in Hoogeveen was een van de betrokken automobilisten zo dronken, dat hij niet in staat was om te blazen. Van hem is een bloedproef genomen. De 38 jarige man uit Hoogeveen was op de Sportveldenweg frontaal op een tegenligger gebotst. Die auto werd bestuurd door een 27 jarige vrouw uit Hoogeveen. Zij kwam met de schrik vrij. Beide autos raakten zwaar beschadigd.

EMMEN

Een 15 jarige inwoonster van Erica is donderdagavond met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De auto, bestuurd door een 19 jarige vrouw uit Erica, waarin ze als passagier meereed kwam op de kruising Hondsrugweg / Zuidbargerstraat in Emmen in botsing met een van links komende auto, bestuurd door een 30 jarige man uit Emmen. Beide autos zijn afgesleept.

TYNAARLO

Bij een alcoholcontrole op de Vriezerweg in Tynaarlo is donderdagnacht een 44 jarige automobilist uit Hollandscheveld aangehouden. De man scoorde bij de ademanalyse 0.8 promille. Hij is met een rijverbod voor drie uur en een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd.

ASSEN

De politie van Assen heeft bij het ICO gebouw aan de Zuidhaege 18 bonnen geplakt op fout geparkeerde autos. De actie vond plaats na herhaaldelijk waarschuwen, onder meer via flyers in het ICO gebouw.

EMMEN

Een 25 jarige bewoner van de Houtweg in Emmen heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn auto. Hij had zijn witte Opel Kadett woensdagavond achtergelaten op een parkeerplaats aan de Houtlaan. Donderdagmorgen was de auto verdwenen.

MEPPEL

Een 55 jarige inwoner van Giethoorn is donderdagmiddag in Meppel het slachtoffer geworden van autodiefstal. De man had zijn zwarte Renault Twingo donderdag rond 12.00 uur geparkeerd op de parkeerplaats aan de Kifhoek in Meppel. Om 17.00 uur stond de auto er niet meer.

ASSEN

Bij een inbraak in een woning aan de Nansenstraat in Assen zijn donderdagmorgen onder meer een videorecorder en een stereotoren gestolen. Men is in de woning gekomen nadat met grof geweld de voordeur was vernield. Een getuige heeft twee
Jongens zien weglopen.

ASSEN

Een tot nu toe onbekende man heeft donderdagavond bij een inbraak in een slijterij aan de Bremstraat in Assen vier flessen drank gestolen. De man kwam in de winkel nadat hij met een straatklinker een ruit van de toegangsdeur had ingegooid. Getuigen hebben gezien dat de man door het gat naar binnen ging en even later met de flessen drank weer naar buiten kwam. Hij is weggelopen in de richting Dotterbloemstraat. Getuigen spreken van een blanke man. Hij droeg een donkere jas met capuchon.

EMMEN

Bij een steekpartij op het AZC aan de Wilhelmsweg in Emmen is een 24 jarige man ernstig gewond geraakt. De politie heeft donderdagnacht een 28 jarige bewoner van het centrum aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn medebewoner met een mes in de arm te hebben gestoken. De man is na voorgeleiding ingesloten. Waar de ruzie om ging is niet bekend.

ASSEN

Personeel van een supermarkt aan de Neptunuspassage in Assen heeft donderdagmiddag een winkeldief aangehouden. Het ging om een 15 jarige jongen uit Assen. Hij twee pakjes sigaretten en een pakje shag weggenomen. De minderjarige jongen gaat de HALT procedure in. Zn moeder heeft hem opgehaald van het politiebureau.
---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe