Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 25-01-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Weedplantages ontmanteld
Ruim 1700 hennepplanten ontdekt
DRONTEN De politie controleerde donderdagochtend in samenwerking met onder andere het Openbaar Ministerie en de gemeente in het kader van de Opiumwet een aantal schuren bij woonwagens op de Ganzendreef. Daarbij werd een vijftal weedplantages ontdekt. Deze zijn allen ontmanteld. In totaal nam de politie ongeveer 1700 hennepplanten in beslag. Ook de elektrisiche apparatuur en andere toebehoren zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Tegen de eigenaren wordt proces-verbaal opgemaakt.

Witwassers aangehouden
ZEEWOLDE Op de Horsterweg hield de politie donderdagmiddag twee verdachten (een 42-jarige man en een 20-jarige vrouw) van witwassen aan. Het vermoeden bestond dat de twee die middag bij een geldinstelling een grote hoeveelheid geld hadden geprobeerd te witwassen. De twee zijn voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. Hun auto en 75 duizend euros (vermoedelijk van een misdrijf afkomstig) zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt deze zaak verder. Om dit onderzoek niet te schaden, doet zij verder geen uitspraken, ook niet over de woonplaats van de verdachten.

Aanhoudingen
ALMERE De politie hield donderdagavond een 15-jarig meisje uit Almere aan voor de mishandeling van een 16-jarige plaatsgenote. Een surveillerende agent werd door het 16-jarige meisje op de Grote Markt aangesproken. Zij vertelde dat ze net zonder reden door een meisje uit een groep in haar gezicht geslagen was. De 15-jarige is in de buurt aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is zij heengezonden. De ouders zijn in kennis gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

EMMELOORD De politie hield donderdagavond 5 minderjarige jongens uit Emmeloord aan voor vandalisme. Na een melding dat jongeren zich baldadig gedroegen op de Diemenlaan, zag de politie dat hekken bij de Diemenlaan vernield waren. In de buurt troffen de agenten de jongens aan. De 5 bekenden het incident tegenover de politie. De ouders zijn ingelicht en een Halt-procedure wordt in gang gezet.

ALMERE Drie minderjarige jongens uit Almere zijn donderdagmiddag aangehouden voor het stichten van brand bij een in aanbouw zijnde woning op de Zanzibarstraat. De woning liep door de brand grote schade op. Een bouwmedewerker bluste de brand. Twee jongens konden ter plaatse door de bouwmedewerkers aangehouden worden en zijn aan de politie overgedragen. De andere jongen is kort daarna door de politie aangehouden. De drie zijn voor verhoor overgebracht naar het bureau. De drie bekenden deze brandstichting en een andere op de Madagaskarstraat tegenover de politie. De ouders zijn in kennis gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Alcohol
LELYSTAD Donderdagnacht hield de politie op de Westerdreef een 53-jarige automobilist uit Lelystad aan voor het rijden onder invloed van alcohol. Op het politiebureau blies de verdachte 500 ug/l (1,15 promille). Omdat het zijn eerste overtreding was, kreeg hij een boete. Na verhoor en met een rijverbod van 5 uur is hij heengezonden.

Aanrijdingen
EMMELOORD Op de Nagelerweg raakte donderdagochtend een 13-jarige fietser uit Tollebeek gewond door een botsing met de auto van een 46-jarige inwoner van Emmeloord. Volgens de 46-jarige fietste de jongen zo de weg over en kon hij hem niet meer ontwijken. De jongen is met armletsel per GGD-ambulance naar het Dr. Jansenziekenhuis gebracht.

LELYSTAD Een 56-jarige Lelystedeling raakte donderdagochtend op de Staalstraat gewond toen hij een container over het hoofd zag. Hij fietste richting de Binnenhavenweg toen hij tegen de container botste. Met hoofdletsel is de fietser per GGD-ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

ALMERE Twee automobilisten zijn donderdagochtend licht gewond geraakt na een botsing op de Cinemadreef. Een 24-jarige automobiliste uit Almere reed op de Charley Chaplinweg richting de Hollywoodlaan. Bij het oversteken van de kruising met de Cinemadreef zag zij vermoedelijk de auto van een 19-jarige inwoner uit Almere die richting Landdrostdreef reed, over het hoofd. Beiden zijn voor nadere controle per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis overgebracht. Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgesleept.

Auto-inbraken
ALMERE Donderdagochtend kreeg de politie een melding van een auto-inbraak in een parkeergarage op de Veerkade. Ter plaatse zag de politie dat bij 5 autos ingebroken was. Daarbij is geluidsapparatuur ontvreemd. Aangiftes zijn opgenomen.

Ruzie
LELYSTAD Donderdagmiddag kreeg de politie een melding van een ruzie op de Kempenaar. Ter plaatse troffen de agenten twee ruziënde, schreeuwende mannen aan. Het was onduidelijk wie (een 51-jarige Lelystedeling en een 56-jarige inwoner van Swifterbant) de ruzie (over parkeren) waarbij vermoedelijk klappen vielen, veroorzaakt had. De politie bemiddelde in de zaak.