Compaq introduceert iPAQ PA-2 Personal Audio Player in Nederland

Compacte audiospeler met 64 MB geheugen voor het afspelen van WMA (Windows Media Audio) en MP3

Gouda, 25 januari 2002 - Compaq lanceert in Nederland de iPAQ PA-2 Personal Audio Player, een compacte audiospeler voor muziek in WMA- en MP3-formaat. De Compaq iPAQ PA-2 speler beschikt standaard over ruime opslagcapaciteit met 64 MB MultiMedia Card (MMC) geheugen. De speler is voorzien van MusicMatch Jukebox 6.0-software en Windows Media Player 7.

De iPAQ PA-2 Personal Audio Player is het nieuwste lid van de iPAQ-familie; de apparaten die het persoonlijk gebruik van Internet mogelijk maken. Compaq richt zich met zijn iPAQ-productlijn - waaronder de iPAQ Pocket PC-series en de iPAQ Projectoren - op zowel zakelijke gebruikers als consumenten. De iPAQ Personal Audio Player is via de USB-aansluiting eenvoudig aan te sluiten op de thuis-PC, die meer en meer wordt gebruikt als een centraal systeem waarop allerhande randapparaten worden aangesloten voor 'home entertainment'. Het downloaden, beluisteren en meenemen van digitale muziek is een toepassing die snel in populariteit toeneemt.

De standaard meegeleverde extra MultiMedia Card (MMC) -module verdubbelt de opslagcapaciteit van de iPAQ PA-2 speler tot 128 MB. Dit komt neer op 4 uur extra digitale muziek in CD-kwaliteit. De batterijen maken maximaal 14 uur afspelen mogelijk. MusicMatch Jukebox 6.0 en Windows Media Player 7-software zorgen ervoor dat gebruikers eenvoudig hun digitale muziekverzameling kunnen beheren en op Internet geselecteerde nummers op de iPAQ PA-2 speler kunnen downloaden. De ingebouwde software van de speler kan 'ge-upgrade' worden, bijvoorbeeld ter ondersteuning van nieuwe digitale audioformaten.

Overige specificaties zijn onder andere:

* Een gewicht van 85 gram en een afmeting van 6,9 x 5,6 x 2,0 cm;
* LCD-display met verlichting;

* Easy Access Buttons voor eenvoudige bediening;
* Geen bewegende delen, dus volledig shockproof;
* Hi-Fi stereo oortelefoons;

* Riemclip;

* Equalizer met vier instellingen: Rock, Jazz, Classical en Custom.
Systeemeisen desktop pc:

* PC met Windows 98 of hoger;

* 233 MHz processor of sneller;

* 64 MB geheugen;

* USB-aansluiting;

* CD-rom speler;

* 100 MB vrije diskruimte.

Prijs en beschikbaarheid
De Compaq iPAQ PA-2 Personal Audio Player is per direct verkrijgbaar bij retailers in heel Nederland. De richtprijs bedraagt circa EUR199 (incl. btw).

Meer informatie over de Compaq iPAQ PA-2 Personal Audio Player is te vinden op: http://www.compaq.nl/presario/product/mp3speler/