Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 25 januari 2002


Controle parkeerverordening Noordwijk (D1)
Op de Van de Mortelstraat heeft Politie Hollands Midden gisterenochtend, 24 januari, gecontroleerd op fout parkeren op het verdrijvingsvlak. Twee voertuigen stonden op het verdrijvingsvlak geparkeerd, zij kregen een procesverbaal.

Verkeersongeval verlaten Hillegom (D1)
Een 16-jarige jongen uit Hillegom is gisteren, donderdag 24 januari rond 15.00 uur, gewond geraakt bij een verkeersongeval. De jongen reed met zijn scooter over de Molenstraat in de richting van de Van den Endelaan. Voor hem zag hij een auto staan met zijn achteruitverlichting aan. Op het moment dat hij de auto naderde, ging de auto inparkeren. Daarbij raakte de auto de voorkant van de scooter, de jongen kwam ten val en schoof over de weg door tegen een kunststof paaltje aan. De bestuurder van de auto heeft vervolgens de plaats van het ongeval verlaten, zonder zich bekend te maken. De jongen hield aan het ongeval een gekneusde rib, een gekneusde lever en schaafwonden over.

Aanhoudingen Noordwijk/Katwijk (D1)
Vijf mannen zijn vannacht, 25 januari rond 02.00 uur, op de Taljmaweg in Katwijk aangehouden wegens openlijke geweldpleging. De vijf verdachten, een 26-jarige man uit Warmond, een 22-jarige man uit Warmond, een 23-jarige man uit Leiden, een 22-jarige man uit Valkenburg en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, sloegen en schopten meerdere malen een 30-jarige man uit Tilburg en een 30-jarige man uit Noordwijk op de Hoofdstraat in Noordwijk. De twee mannen uit Tilburg en Noordwijk hoorden op de Hoofdstraat twee vrouwen om hulp roepen. Het bleek dat zij lastig werden gevallen door twee van de verdachten. Toen de mannen zeiden dat zij de vrouwen met rust moesten laten, richten de verdachten zich op hen. Drie andere verdachten verschenen plotseling ook ten tonele. Op een gegeven moment konden de slachtoffers wegkomen en bereikten een taxistandplaats. De verdachten stapten kort daarop in een auto en konden even later op de Tjalmaweg in Katwijk worden aangehouden.

Aanrijding Noordwijk (D1)
Op de Herenweg in Noordwijk is gisteren, 24 januari rond 16.46 uur, een 24-jarige Rotterdamse bestuurder van een bestelbus gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto, welke bestuurd werd door een 20-jarige man uit Oegstgeest. De man uit Oegstgeest reed op de Noordwijkerweg in de richting van Rijnsburg. De bestuurder van de bestelbus stond te wachten op het kruispunt Noordwijkerweg / Heenweg, komende uit de richting van de Heenweg. Op dit kruispunt gaf de bestuurder van de bestelbus geen voorrang aan de voor hem van links komende automobilist uit Oegsteest, waardoor de aanrijding ontstond. De bestuurder van de bestelbus is met nek- en beenklachten naar het LUMC gebracht.

Verkeersongeval Leiden (D4)
Een 45-jarige fietser uit Voorschoten heeft bij een verkeersongeval op donderdag 24 januari letsel aan zijn been opgelopen. De fietser reed over de Fruitweg in de richting van de Citrusweg. Een 42-jarige automobilist uit Leiden reed over de Citrusweg vanuit de richting Pompoenweg. Op de kruising Fruitweg/Citrusweg verleende de fietser geen voorrang aan de voor hem van rechts komende automobilist waardoor er een aanrijding ontstond. De automobilist reed over het been van de fietser.


Woninginbraak Leiden (D4)
In een woning aan de Vingboonshof werd tussen woensdag 23 januari 17.00 uur en donderdag 24 januari 09.00 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door het cilinderslot van de deur af te breken. Weggenomen werd een videorecorder. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.

Woninginbraak Voorschoten (D4)
In een woning aan de Jan van Galenstraat werd op donderdag 24 januari tussen 07.00 en 17.40 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door een raam aan de achterzijde van de woning open te breken. Weggenomen werden fototoestellen, autosleutels, een videocamera en een videorecorder. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.

Vechtpartij in woning Leiden (D4)
Bij een vechtpartij in een woning aan de Kruisstraat op donderdag 24 januari omstreeks 18.10 uur zijn drie personen gewond geraakt. De politie heeft twee van hen aangehouden. Een 30-jarige man uit Leiden drong een woning aan de Kruisstraat binnen waar zijn ex-vriendin, een 20-jarige vrouw, was en mishandelde haar. Zij liep hierdoor een opgezwollen wang op en blauwe plekken op de arm. Ook vernielde de man enkele goederen in de woning. De man verliet vervolgens de woning om even later weer teruggekomen. Daar ontstond tussen hem en een ter plaatse gekomen 31-jarige vriend van de vrouw een vechtpartij. Tijdens de vechtpartij werd bij de 31-jarige Leidenaar een stuk oor afgebeten. De 30-jarige man liep een steekwond op in de wang. De politie heeft beide mannen aangehouden en stelt een onderzoek in.

Snelheidscontroles op de Zijde Boskoop (D2)
De politie zal het komende half jaar regelmatig op snelheid aan de Zijde controleren. Wegens reconstructiewerkzaamheden is de toegestane maximumsnelheid op deze weg 30 km per uur. Vóór de wegwerkzaamheden bedroeg de maximumsnelheid op de Zijde 50 km per uur. De politie heeft op deze weg op woensdagmorgen 23 januari een controle gehouden. Van de 90 passanten waren er 34 bestuurders die te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 69 km/u. Het tarief bij te hard rijden bij wegwerkzaamheden zijn verhoogd. Tot 10 km te hard rijden bedraagt de boete ¤ 52,-, bij 11 t/m 15 km is dat ¤ 80,- en bij 16 t/m 20 km te hard is dat ¤ 104,-.
Inbraak woning Nieuwerkerk a/d IJssel
In een woning aan de Watertorkruid is in de nacht van 23 op 24 januari ingebroken. Via een garagedeur is men binnengekomen. Uit de garage is een fiets weggenomen en uit de woning een digitale camera.

Beroving Gouda (D2)
Een 34-jarige Gouwenaar is op 24 januari omstreeks 09.22 uur van zijn GSM beroofd nabij het Bolwerk in Gouda. De man werd van achteren aangereden door twee jongens op een fiets. Hij kreeg een trap in zijn rug, waardoor hij voorover viel. Uit zijn broekzak werd zijn GSM weggenomen. De jongens gingen er daarna vandoor.

Uitslaande brand Haastrecht (D2)
Op 24 januari omstreeks 21.00 uur kwam een melding binnen van een uitslaande brand in een woning aan de Steinsedijk in Haastrecht. Bleek om een uitslaande brand in een oude omgebouwde boerderij te gaan. De brand is vermoedelijk ontstaan door een defect in de schoorsteen. Daardoor verschroeiden gordijnen die tegen de schoorsteenmantel hingen. Korte tijd later stond het rieten dak van de woning in brand. De bewoonster wist met haar drie kinderen de woning uit te vluchten. Zij is opgevangen door familie en kon worden ondergebracht De woning is voor een groot deel uitgebrand. Het nablussen heeft tot omstreeks 03.00 uur geduurd. Bij de bestrijding van de brand zijn twee brandweermannen licht gewond geraakt. Eén van hen moest worden overgebracht naar het ziekenhuis, omdat hij lelijk ten val was gekomen na een struikeling over brandslangen.

--- einde berichten ---

Politie Hollands Midden
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326