Tie Holding NV

TIE BENOEMT BAUKE GEERSING ALS NIEUWE COMMISSARIS

woensdag, 24 oktober, 2001

Amsterdam

Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde B2B eCommerce-softwarebedrijf TIE Holding N.V. ('TIE') maakt vandaag de benoeming van Mr. Bauke Geersing als lid van de Raad van Commissarissen bekend.

Bauke Geersing (1944) is sinds 2000 directeur van Digitenne, een consortium bestaande uit KPN Telecom, NOB, Nozema, NOS, HMG, SBS, Canal+ en Kindernet, dat zich richt op het uitzenden van digitale televisie. Daarvoor was hij van 1991 tot en met 1999 directeur van de NOS. Geersing is al sinds 1986 commissaris bij de KLM, daarnaast is hij bestuursvoorzitter van Omroep Utrecht en voorzitter van de Raad van commissarissen bij Holland Weather Services en Video Associates. Voorheen vervulde Geersing commissariaten bij onder meer de STER en Nozema.

Met name de juridische achtergrond van Geersing is een welkome aanvulling in de Raad van Commissarissen. Geersing studeerde af in Nederlands Recht na eerst de Koninklijke Militaire Academie te hebben doorlopen.

Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van TIE op woensdag 13 februari a.s. om 15.00 uur ten kantore van TIE te Amsterdam (Schiphol-Rijk), wordt de nieuwe commissaris voorgesteld. Naast Geersing bestaat de Raad van Commissarissen nu uit de heer D. Hobart (voorzitter) en de heer J. Cutts.

Profiel TIE

TIE Holding N.V. waarvan de aandelen sinds maart 2000 genoteerd staan aan de Amsterdamse beurs, ontwikkelt en verkoopt hoogwaardige, op XML/EDItm gebaseerde B2B eCommerce-software en -services. Dankzij de software en diensten van TIE kunnen gebruikers snel en efficiënt elektronisch zaken met elkaar doen. Door 'Digital Business Communities' (DBC's) op te zetten biedt TIE kopers en aanbieders in de Supply Chain de mogelijkheid tot efficiënte samenwerking ("Collaboration"). TIE heeft een brede klantenkring in de Benelux en is een vooraanstaand speler in de Verenigde Staten en Europa. De klanten van TIE bestrijken vele marktsectoren, waaronder retail, gezondheidszorg, bank- en verzekeringswezen, transport, productie en voedingsmiddelen.