Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-01-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 13.30 u) Vrijdag, 25 januari 2002

District Maastricht

Maastricht; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen donderdag in de kelderbox van appartementswoningen aan het Aubeldomein in Maastricht, trof de politie een hennepkwekerij aan met totaal zon 150 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur (drie groeilampen, enkele ventilatoren etc.) werden inbeslaggenomen. Omdat de politie aanwijzingen kreeg dat mogelijk met de stroomvoorziening was gerommeld, werd personeel van de Nutsbedrijven Maastricht ingeschakeld. De politie stelt een nader onderzoek in waarbij ze de bewoner van de appartementswoning waartoe de kelderbox behoort, nog nader zal horen (was niet thuis).

Maastricht; autobrand
Afgelopen donderdagavond omstreeks 19.30 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Avenue Ceramique in Maastricht. Bleek dat in een in de parkeergarage gestalde auto door onbekende oorzaak brand was ontstaan. De brandweer die snel terplaatse was heeft de autobrand snel geblust. Een andere, voor de brandende auto geparkeerde auto liep bij de autobrand enige brandschade op. Beide beschadigde autos werden afgesleept.

Maastricht; mishandeling
Een 23-jarige man uit Maastricht heeft afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht aangifte gedaan van mishandeling. Omstreeks 02.20 uur vannacht liep hij met een vriend op de Markt in Maastricht toen er vermoedelijk een woordenwisseling ontstond tussen een drietal andere personen waarbij ze slaags met hen raakten. Het Maastrichtse slachtoffer, die enkele klappen in zijn gezicht kreeg, liep daarbij verwondingen op in zijn gezicht (gescheurd oor, bloedende wond boven een oog). Op aanwijzingen van het slachtoffer heeft de gewaarschuwde politie later een van de vermoedelijk bij de mishandeling betrokken personen, een 23-jarige man uit Nuth aangehouden. Een andere man, een 34-jarige man uit Spanje die bij hem stond (niet betrokken bij de mishandeling), werd eveneens aangehouden. Die gooide namelijk bij de aanhouding van de verdachte uit Nuth plotseling enkele bolletjes heroine/cocaine weg (inbeslaggenomen). Beide aangehouden mannen werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bunde; ingebroken
Afgelopen donderdagavond is ingebroken in een tweetal woningen in Bunde. In een woning aan de Leenhof zijn inbrekers via de achterzijde de woning binnengedrongen en hebben sieraden, een gsm en een computer met toebehoren gestolen. Bij een inbraak in een woning aan In de Bongerd (eveneens via de achterzijde ingebroken), gingen de inbrekers aan de haal met een tv-toestel, een fotocamera en eveneens een computer. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.