Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 25-01-2002 2e Persbbericht vrijdag 25 januari 2002

Politieberichten

Eindhoven: Meisje lastig gevallen
Woensdagmiddag rond 16.00 uur is op het Eijerven in Eindhoven een 8-jarig meisje lastig gevallen door een nog onbekende man. Het meisje was met de fiets haar hond aan het uit- laten. Een jongen op een scooter sprak haar aan en vroeg het kind de weg. De jongen pakte haar hand vast en dwong haar tot onzedige handelingen. Het meisje wist zich los te rukken en naar huis te rennen. De dader is ongeveer 17 jaar oud, had zeer donkere ogen en een smal gezicht. Hij droeg een zwarte helm. Hij maakte gebruik van een blauwe scooter met oranje strepen. Eventuele getuigen kunnen contact op nemen met de politie van Eindhoven Stratum tel. 0900 8844.

Eindhoven: Verkeersongeval
Vrijdagmorgen rond 9.00 uur is een 28-jarige fietser uit Eindhoven gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Veldmaarschalk Montgomerylaan en Looierstraat. De fietser stak de kruising over en verleende geen voorrang aan een van rechts van de Maarschalk Montgomerylaan komende auto bestuurd door een 26-jarige Eindhovenaar. De fietser is met een gebroken been naar het Catharina-ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Diefstal auto
Tussen donderdagavond 21.30 en vrijdagmiddag 12.00 uur is vanaf de Cyclamenstraat een witte bestelauto, Mitsubishi L300 2500D, kenteken VD-PX-33, gestolen.

Helmond: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Vrijdagmorgen om 11.50 uur is op de Veestraat een 41-jarige vrouw uit Helmond aangehou-den. Toen zij de winkel verliet ging het poortalarm af. Bij controle bleek de vrouw in haar boodschappentas goederen ter waarde van Euro 41,89 had, die niet bij de kassa waren af-gerekend. Na aanhouding is zij overgebracht naar het politiebureau. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte aangehouden
Vrijdagmorgen rond 11.00 uur is in een winkel op de Veestraat een 41-jarige man uit Hel-mond aangehouden. Bij controle bleek hij een ontzegging te hebben. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Son: Sluipverkeer beboet
Vrijdagmorgen tussen 7.00 en 9.00 uur heeft de politie extra toezicht gehouden op de afgesloten gedeelten van de ventwegen van de Hendrik Veenemanstraat in Son. De politie maakte 54 processen-verbaal op tegen automobilisten die de geslotenverklaring negeerden.