Korps: Friesland, plaats: Friesland 25-01-2002
Politieberichten van 25/1 (07.00 tot 13.00 uur)

Leeuwarden: mishandeling
Op vrijdag 25 januari omstreeks 06.25 uur vond een mishandeling plaats op de Voorstreek te Leeuwarden.. Een groep van 6 personen werden aangesproken door 2 onbekenden. Zonder enige aanleiding kreeg één van de groep, een 22-jarige inwoner van Leeuwarden, een kopstoot en een ander uit de groep (geen gegeven bekend) een vuistslag in zn gezicht. Ook werd een fiets van deze persoon uit de groep in het water gegooid. Als verdachte is aangehouden een 23 jarige man uit Leeuwarden. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt terzake 2 keer mishandeling en 1 keer vernieling fiets.

Ternaard. diefstal uit auto
In de nacht van donderdag 24 januari op vrijdag 25 januari vond een diefstal plaats vanuit een personenauto. Een 55 jarige man uit Ternaard deed hiervan aangifte. Zijn personenauto, een gele Volkswagen Polo stond geparkeerd langs de rijbaan van de Court Lambertusstrjitte. Toen aangever weer bij de auto kwam stond het linker voorportier open. Uit de auto werd ontvreemd een autoradio.

Wolvega: schoorsteenbrand
Op vrijdag 25 januari te omstreeks 06.45 uur was er een schoorsteenbrand in het pand aan de Raadhuisstraat te Wolvega. Een 37 jarige bewoonster had het pand reeds verlaten. De brandweer heeft de brand geblust.

Buitenpost: schoorsteenbrand
Op donderdag 24 januari omstreeks 16.30 brak een schoorsteenbrand uit in een boerderij, aan de Oost te Buitenpost. De brand is vermoedelijk ontstaan doordat aanmaakhout door de trek (harde wind) in de schoorsteen van het rookkanaal werd getrokken. De schade bleef beperkt omdat het rookkanaal aan de buitenmuur was bevestigd. Brandweer is ter plaatse geweest De boerderij is eigendom van een 64 jarige bewoonster

Noordbergum: diefstal gereedschap uit auto
In de nacht van donderdag 24 januari en vrijdag 25 januari werd er ingebroken in een personenauto welke geparkeerd stond op het erf van de aangever. Dit betreft een 44 jarige man wonende aan de Hanegraaffweg te Noardburgum. Uit de auto is ontvreemd een koffer met diverse handgereedschappen, waaronder boormachines,schaafmachine en zaagmachine. Gereedschap is eigendom van een bouwbedrijf gevestigd te Leeuwarden. Waarde onbekend

Bureau Communicatie: 058 8808272