Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 25-01-2002 Mediaberichten 25 januari (15.45 uur)

HAELEN/HORN Ruiten van raadsleden vernield

HAELEN/HORN In de nacht van donderdag op vrijdag is bij twee raadsleden uit de gemeente Haelen een ruit van de woning ingegooid. Een raadslid woont op de Napoleonsweg in Haelen en het tweede slachtoffer woont aan het Schelkens Ven in Horn. De politie stelt een onderzoek in naar deze vernielingen.

BAARLO Hennepplantages ontmanteld

BAARLO Donderdag heeft de politie in en bij een pand op de Hei een drietal hennepplantages ontmanteld. Een 37-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is ter plaatse aangehouden. In totaal zijn 1314 planten, 92 assimilatielampen, een groot aantal ventilatoren, kachels, bloembakken etc. in beslag genomen.

De politie kwam de plantage op het spoor na een onderzoek van de stroomleverancier. De stroomafname van het bewuste pand was vele malen hoger dan in een normale situatie gebruikelijk is. De eerste hennepplantage werd aangetroffen in een ondergrondse ruimte. Deze plantage stond vol met jonge stekjes; 459 stuks. In twee schuren die op het ernaast gelegen terrein staan werden nog eens twee plantages aangetroffen. Hierbij werden respectievelijk 485 en 370 planten aangetroffen. Eén plantage bestond net als bij de eerste aangetroffen uit jonge stekjes. De tweede bevatte planten die binnekort oogstrijp zouden zijn. Alle planten, lampen en overige toebehoren zijn in beslag genomen. De 37-jarige man die werd aangehouden is na het opmaken van het proces verbaal in vrijheid gesteld. Het politieonderzoek wordt voortgezet.