CDA

Eurlings: zo snel mogelijk zorgvuldige parlementaire enquête bouwfraude

Tweede Kamerlid Camiel Eurlings vindt dat er zo snel mogelijk een parlementaire enquête naar bouwfraude moet worden gestart, maar deze moet wel op een zorgvuldige manier plaatsvinden. Wanneer dat niet mogelijk is vóór de Tweede Kamerverkiezingen, dan moet de enquête worden uitgesteld tot na de verkiezingen. Wat het CDA betreft, moet zorgvuldigheid voorop staan.

Eurlings: "Het rapport van de tijdelijke commissie onderzoek bouwfraude geeft aanleiding tot het instellen van een parlementaire enquete. De politieke klokkenluiders Leers en Van Gijzel hebben dus niet voor niets aan de bel getrokken. De commissie kwam 'onregelmatigheden' op het spoor waarvan de aard, ernst, omvang en frequentie verder onderzocht moeten worden."

"Het CDA zal het pleidooi voor een parlementaire enquête ondersteunen. Bij verhoren onder ede kan immers meer informatie boven tafel komen. Over de vraag welke partij de voorzitter hiervoor mag leveren en wie namens het CDA zitting zal nemen in de enquêtecommissie zijn nu nog geen uitspraken te doen", aldus Camiel Eurlings.