VU ziekenhuis

Amsterdam, 23 januari 2002

Maxima verleent haar naam aan kinderstad VU medisch centrum

Mevrouw Máxima Zorreguieta heeft haar naam verbonden aan het initiatief voor een kinderstad in het VU medisch centrum. De Máxima Kinderstad VU medisch centrum zal in 2004 à 2005 worden geopend en is een aparte plek in het VU medisch centrum waar de patiëntjes van de kinderafdeling kunnen vergeten dat ze patiënt zijn.

Het feit dat Máxima, de vrouw van onze toekomstige koning, haar naam verbindt aan dit initiatief is voor ons een blijk van waardering en een bijzondere eer. Daarnaast is het een stimulans om onze inspanningen te intensiveren zegt John Roord, hoofd van de kinderkliniek en voorzitter van de stichting Vrienden VU kinderkliniek. Deze stichting zet zich in voor de realisatie van deze unieke voorziening in het VU medisch centrum.

Máxima Kinderstad VUmc is een bijzonder concept binnen de ziekenhuizen in Nederland. Het VU medisch centrum is het eerste ziekenhuis dat op deze manier een plek creëert waar zieke kinderen zich helemaal aan de ziekenhuissfeer kunnen onttrekken. De kinderstad is een gebied in het ziekenhuis dat afgezonderd is van de kinderkliniek en een eigen sfeer en uitstraling kent. Centraal staan niet de behandeling en de zorg, maar ontspanning en recreatie. De Máxima Kinderstad VUmc zal patiënten de kans geven om vooral kind te zijn, ondanks hun ziekte. In de kinderstad komen onder andere een theater, een infotheek, een (internet)café, het Ajax spelershome en een snoezelkamer.

De Máxima Kinderstad VU medisch centrum staat open voor kinderen van de kinderkliniek, kinderen die poliklinisch worden behandeld en voor kinderen die komen voor dagbehandeling. De kinderstad wordt gebouwd op de bovenste verdieping van het VU medisch centrum naast de vernieuwde kinderkliniek.

Meer informatie:
U kunt contact opnemen met de dienst public relations en voorlichting van het VU medisch centrum, Mariet Buddingh, tel. (020) 444 3444, fax (020) 444 3450.

© VU medisch centrum 25/01/02 dienst public relations & voorlichting prv@vumc.nl