Gemeente Goes

Persbericht

Aannemingsovereenkomst en onthulling impressie theater Goes

Op vrijdag 25 januari hebben het gemeentebestuur van Goes en drie bij de bouw van het nieuwe theater betrokken aannemers de contracten getekend voor (onderdelen van) de bouw van het complex op het Bleekveld. Namens het gemeentebestuur tekende de burgemeester, drs D.J. van der Zaag. De betrokken aannemers zijn: Van Heesewijk Bouw B.V. (Bouwkundig aannemer), Wolter & Dros Groep installatietechniek B.V. (Werktuigbouwkundig werk) en EVK Installatietechniek B.V. (Electrotechnisch werk). Namens de betrokken bedrijven tekenden respectievelijk de heren ir. A.W.J. Slaats, J.H. Tiessens en E.A. van Kampen.

Aansluitend heeft wethouder C.RM.M. Linssen op het Bleekveld het bouwbord met daarop een impressie van het nieuwe theater en de namen van alle bij de bouw betrokken bedrijven onthuld. Een tweede bord met diezelfde impressie staat aan de Westwalzijde van het nieuwe theater, waardoor het te zien is vanaf de ringweg.

Bovengenoemde activiteiten markeren het moment dat begonnen kan worden met het zichtbare gedeelte van de bouw van het nieuwe theater van Goes. De voorbereidings- en ontwerpfasen zijn voorbij; het bestek is gereed; de vergunningen zijn geregeld en na de sloop van enkele kleine gebouwtjes rondom de voormalige ambachtschool/drukkerij kan begonnen worden met de renovatie van het bestaande pand en de bouw van de nieuwe theaterzaal. De totale kosten voor het nieuwe theater, een ontwerp van Joost Koldeweij van architectenbureau Duintjer B.V. uit Amsterdam, bedragen 9.112.000. Het nieuwe theater kan in het seizoen 2003 - 2004 in gebruik worden genomen.