Gemeente Zoetermeer

Winteronderhoud hoofdwatergangen van start

Vanaf begin deze week wordt, in opdracht van het waterschap Wilck & Wiericke, het zogenaamde winteronderhoud in een deel van het stedelijk water van Zoetermeer uitgevoerd. Het betreft enkele singels in de wijken Palenstein, Noordhove, Stadscentrum en Driemanspolder.

Winteronderhoud Dit onderhoud omvat onder meer het maaien van de rietbermen en het uitknijpen van de verlande en/of uitgelopen plas-/rietbermen, waarbij deze weer in de oorspronkelijke profilering worden teruggebracht.
Conform het gemeentelijke beleid aangaande natuurvriendelijke oevers zal, waar dit mogelijk is, de vegetatie met een toegevoegde natuurwaarde worden ontzien. Ook zal het gezonken- en drijfvuil in de betreffende singels worden verwijderd. Het werk wordt uitgevoerd met een maai- of kraanboot.

Daar het winteronderhoud in stedelijk gebied plaatsvindt, is het mogelijk dat bewoners van de betreffende wijken enige overlast zullen ondervinden. Gelet op het naderende broedseizoen zullen de maaiwerkzaamheden uiterlijk in week 11 moeten zijn voltooid.
---

Gemeente Zoetermeer © 25 januari 2002