DLV-Adviesgroep

DLV Adviesgroep neemt glasmeting van PPO over

DLV Adviesgroep heeft de nauwkeurige meetapparatuur voor het meten van de lichtdoorlatendheid van glas overgenomen van het Praktijkonderzoek Plant en Omgeving (PPO) in Naaldwijk. Glastuinbouwtelers kunnen vanaf nu hun monster(s) bij de balie in het gebouw van DLV Adviesgroep aan de Zuidweg 38 in Naaldwijk (achterzijde PPO terrein) inleveren.

De lichtdoorlatendheid van het glas blijft volgens dezelfde, goedgekeurde methode, gemeten worden. Het meetresultaat wordt via een overzichtelijk rapportage per post aan de teler toegestuurd. De ruwe gegevens worden per fax verstuurd, zodat de resultaten snel beschikbaar zijn.

Een lichtdoorlatendheidmeting van het glas geeft uitsluitsel over de kwaliteit van het bij nieuw- of verbouw geleverde glas. Met deze meting weet de glastuinbouwteler of het geleverde glas voldoet aan de afspraken die tussen teler en de leverancier gemaakt zijn. Om een goede meting te verrichten is een stuk glas met een minimale afmeting van 10 bij 10 cm noodzakelijk.

Als een teler het glas wil laten meten, kan het ook opgestuurd worden naar DLV Adviesgroep nv, Postbus 263, 2670 AH, Naaldwijk, ten name van A. Marck. Let erop dat het glas goed verpakt is, ook om krassen en breuk tegen te gaan. Voor tarieven en overige informatie kan de teler contact opnemen met A. Marck.

DLV Adviesgroep nv
Kantoor Naaldwijk
Arthur Marck
Tel. 0174-282828
Fax 0174-282800