Management Share NV

Persbericht

Management Share tekent intentieverklaring met Melridge

Voorbereidingen getroffen voor beëindiging surseance

Amsterdam, 25 januari 2002 Management Share NV ("Management Share") en de Melridge Groep ("Melridge") hebben een intentieverklaring getekend die moet leiden tot de inbreng van een deel van de activiteiten van Melridge in Management Share tegen uitgifte van nieuwe, gewone aandelen van Management Share. Voorwaarde voor de totstandkoming van deze transactie is het bereiken van een crediteurenakkoord waarmee de surseance van betaling zal worden beëindigd. Hiertoe zal Management Share uiterlijk op 15 februari a.s. bij de rechtbank te Amsterdam een ontwerp van een crediteurenakkoord deponeren.

Intentieverklaring
De voorgenomen samenwerking met Melridge past in het streven van Management Share om middels een strategische alliantie continuïteit te bieden aan alle betrokkenen, waaronder crediteuren, aandeelhouders en de medewerkers van de enige werkmaatschappij EDUshare, actief op het gebied van IT-opleidingen.

De in te brengen activiteiten van Melridge, gevestigd in Capelle a/d IJssel, betreffen het uitzenden van IT-, technische en financiële specialisten, de dienstverlening in de IT-, horeca-, schoonmaak- en beveiligingsbranche en de full-service diensten op het gebied van de internationale tentoonstellingsbouw in Nederland. Vanuit meer dan tien vestigingen in Nederland werken ruim 600 medewerkers voor Melridge. De IT-projecten en opleidingsactiviteiten van Melridge sluiten goed aan bij de opleidingsactiviteiten van EDUshare.

De voorgenomen samenwerking zal tot stand komen door de inbreng van de hiervoor genoemde activiteiten van Melridge in Management Share, tegen uitgifte van nieuwe, gewone aandelen Management Share. Eén van de voorwaarden in de intentieverklaring is het slagen van het hierna beschreven crediteurenakkoord.

Gezien de omvang van de in te brengen activiteiten zullen de aandeelhouders van Melridge initieel 85% houden van het vergrote geplaatste aandelenkapitaal van Management Share.

Crediteurenakkoord, beëindiging surseance
Management Share bereidt op dit moment, in het kader van de hiervoor beschreven transactie, een akkoord voor met haar crediteuren. Op korte termijn, doch uiterlijk op 15 februari a.s., zal Management Share een ontwerp van het crediteurenakkoord deponeren bij de rechtbank te Amsterdam, waarover door de crediteuren gestemd zal worden op een vergadering naar verwachting te houden medio mei.

Het akkoord zal voorzien in een volledige betaling in contanten van schulden aan concurrente schuldeisers tot een bedrag van ¤ 2.268,90 (f 5.000,00). Schulden aan concurrente schuldeisers groter dan ¤ 2.268,90 zullen worden voldaan door betaling in nieuw uit te geven, gewone aandelen Management Share tegen een conversiekoers van ¤ 0,35. De details van het akkoord zullen in overleg met de bewindvoerder Mr. P.R.W. Schaink verder worden uitgewerkt.

Teneinde haar grote(re) crediteuren een alternatief te bieden heeft Management Share overeenstemming bereikt met de huidige grootaandeelhouders van Management Share, die de crediteuren met een vordering boven de ¤ 2.268,90 in de gelegenheid zullen stellen hun nieuw verworven aandelen direct na homologatie van het akkoord aan deze grootaandeelhouders te verkopen tegen betaling in contanten van 25% van hun vordering met een minimum van ¤ 2.268,90.

Vooruitzichten
In de komende periode zullen Management Share en Melridge due diligence onderzoeken op elkaar uitvoeren. De definitieve overeenstemming zal naar verwachting begin april worden bereikt. In april zal aan aandeelhouders en crediteuren een informatiememorandum beschikbaar worden gesteld met verdere informatie over de voorgenomen inbreng van de activiteiten van Melridge.

Management Share zal tegen eind mei de transactie ter goedkeuring kunnen voorleggen aan haar aandeelhoudersvergadering.

Tenslotte zal Management Share, ten behoeve van de noteringsaanvraag voor de nieuw uit te geven aandelen bij Euronext Amsterdam N.V. en ter beëindiging van de noteringsmaatregel, een prospectus beschikbaar stellen.

Overige informatie:
R.A.M. Bus
Directeur
Management Share NV
Hullenbergweg 371
Postbus 12413
1100 AK AMSTERDAM
Tel: (020) 652 02 02
Fax: (020) 652 02 81
E-mail: r.bus@management-share.nl