Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-01-2002
Extra persbericht district Utrecht noord, 14.10 uur

Drie hennepplantages ontmanteld

Vrijdag 25 januari heeft de Politie van het district Utrecht noord drie hennepplantages ontmanteld in de wijk Ondiep.

In de maanden november en december 2001 werden door de politie in dezelfde wijk ook al enkele hennepplantages ontmanteld. Hierbij ontstond het sterke vermoeden dat er in de wijk nog meer plantages aanwezig waren. Nu is bij het voorafgaande onderzoek door de Politie, in overleg met het Openbaar Ministerie, gebruik gemaakt van technische opsporingsmiddelen die de opsporing van plantages mogelijk maken. Zo zijn luchtfoto`s gemaakt die enkele verdachte locaties hebben opgeleverd. Door deze werkwijze kan langs technische weg, dus niet via tips of klachten uit de buurt, worden geanalyseerd waar mogelijk hennepplantages aanwezig zijn. Enkele verdachte woningen zijn vrijdag 25 januari door de politie bezocht.

Bij controle werd in de schuren van drie woningen een operationele plantage aangetroffen. Ongeveer 650 planten zijn door de politie in beslag genomen en afgevoerd om te vernietigen. Ook de apparatuur is in beslag genomen. De verdachten zijn gehoord en tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

De aanpak van deze drie hennepplantages past in het beleid van de Politie Regio Utrecht om meer en beter zicht te krijgen op de hennepteelt in de regio en een einde te maken aan onveilige situaties.