Persberichten politie Rivierenland

---

Vrijdag, 25 januari 2002


* Twee verdachten aangehouden wegens poging tot overval
BEMMEL - Gistermiddag rond 12.45 uur vond in een supermarkt in Bemmel een poging tot overval plaats. De verdachte, een 37-jarige inwoner van Arnhem, spoot daarbij een bijtende vloeistof in de ogen van een van de caissières. Na zijn mislukte poging het kassageld te bemachtigen ging hij er in een gereedstaande auto met bestuurder vandoor. Rond 14.30 uur werden de overvaller en de bestuurder van de vluchtauto, een 32-jarige inwoner van Arnhem, na een achtervolging door de politie op de Middachtensingel in Arnhem aangehouden.

Op het tijdstip van de overval bevonden zich buiten twee caissières amper klanten in de winkel. Rond 12.45 uur kwam een man de winkel binnen die een pakje vloei bestelde. Toen de caissière, een 26-jarige inwoonster van Lent, het bedrag op de kassa wilde aanslaan, werd zij door deze man met een spuitbus in haar gezicht gespoten. In de spuitbus bevond zich een bijtende vloeistof. De man probeerde vervolgens vergeefs de kassa van de sigarettenbalie open te krijgen. Toen de caissière op hem toeliep, kreeg zij nogmaals een dosis van de vloeistof in haar gezicht gespoten. Daarna maakte de verdachte zich uit de voeten. De andere caissière en een in de winkel aanwezige klant renden achter de man aan en zagen hem in een gereedstaande auto met bestuurder springen en er vandoor gaan. Het kenteken van de vluchtauto kon worden genoteerd.

Gestolen auto
Politieagenten van district Rivierenland hebben de vluchtauto enige tijd gevolgd. In Arnhem kreeg de politie van Rivierenland versterking van meerdere ingeschakelde collega's uit Arnhem. Op de Middachtensingel in Arnhem werden de inmiddels uit de auto gestapte verdachten, mede op grond van aanwijzingen van oplettende burgers, rond 14.30 uur door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar zij in verzekering werden gesteld. Later bleek dat de vluchtauto gestolen was voor een woning in Arnhem. De 24-jarige eigenaar van de auto deed hier gisteravond aangifte van. De auto is voor een nader onderzoek naar sporen afgevoerd.

Vandaag zullen de beide verdachten worden voorgeleid aan de officier van justitie. Het slachtoffer van de poging tot overval heeft zich voor haar ogen onder doktersbehandeling gesteld. Het gaat inmiddels goed met haar.

---

Man aangehouden wegens bedreiging van treinconducteur DUIVEN - Donderdagavond omstreeks 18.15 uur werd op het station in Duiven een 18- jarige inwoner van Duiven aangehouden. In de trein had hij de conducteur beledigd en bedreigingen geuit. Eenzelfde voorval, belediging en bedreiging, had zich op 14 januari ook al voorgedaan door dezelfde man. De man werd overgebracht naar het bureau van de politie in Duiven. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en na overleg met de officier van justitie werd besloten dat de verdachte zich tijdens een rechtszitting moet verantwoorden. Na verhoor werd hij heengezonden.

Politie zoekt verdachte van inbraak in winkel DUIVEN - In de nacht van donderdag op vrijdag om 03.25 uur kregen surveillerende agenten de opdracht te gaan naar een winkel gelegen aan de Pastoriestraat te Duiven In verband met een inbraakalarm. Ter plaatse aangekomen zagen de agenten dat met een grote baksteen een ruit van de schuifdeur van de winkel was vernield. Van een getuige hoorden de agenten dat hij had gezien dat er een man door het gat naar binnen was gekropen. De getuige had niet gezien dat de man weer naar buiten was gekomen. De winkel werd rondom afgezet en met behulp van een politiehond werden de winkel en de omgeving, zonder resultaat, afgezocht. Nog niet bekend of en hoeveel er uit de winkel is verdwenen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie houdt verkeerscontrole
ELST - Een snelheidscontrole op de Rijksweg Noord in Elst gistermiddag van 16.00 uur tot 17.00 uur leverde 13 bekeuringen op. De hoogst gereden snelheid bedroeg 77 Km / uur. De daar maximaal toegestane snelheid bedraagt 50 km / uur.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl