Nederlandse Kankerbestrijding

Persstipendium

Nederlandse Kankerbestrijding stelt Persstipendium in

Amsterdam, 25 januari 2002 - De Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) heeft met ingang van dit jaar een Persstipendium ingesteld om daarmee de journalistieke studie of research met betrekking tot kanker te stimuleren. Het stipendium bestaat uit een bedrag van 5000, dat ten goede komt aan een journalistiek project over kanker, kankerbestrijding of kankerpatiƫnten. Het stipendium wordt toegekend aan een (rechts)persoon, die op een bijzondere, originele of overtuigende wijze een journalistieke bijdrage wil leveren aan de kennis en meningsvorming over kanker. Het kan zowel gaan om publicaties als RTV-producties.

Het Persstipendium is ingesteld op voorstel van mevrouw Monda Heshusius, tot 1999 directeur Voorlichting & PR van het KWF, als besteding van het bedrag dat is verbonden aan de haar dat jaar toegekende prof. dr. P. Muntendamprijs. Deze KWF-onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan personen met bijzondere verdiensten voor de kankerbestrijding. Zij kunnen het geldbedrag dat hieraan is verbonden, besteden binnen het eigen vakgebied. Met dat bedrag zal het Persstipendium de komende vijf jaar elk jaar kunnen worden uitgereikt aan personen, werkzaam op het gebied van publiciteit met belangstelling voor kankerbestrijding.

Kandidaten dienen uiterlijk 18 maart 2002 schriftelijk hun voorstel in te dienen bij het Bestuur van het KWF, Sophialaan 8, 1075 BR Amsterdam. In het voorstel moet duidelijk de doelstelling van het project worden omschreven en het belang ervan voor de kankerbestrijding. Kandidaten moeten professioneel of anderszins werkzaam zijn op het vakgebied van journalistiek of massacommunicatie of hiervoor een opleiding volgen. Het voorstel dient vergezeld te gaan van een curriculum vitae en een opgave van de aan het project verbonden kosten. Nadere informatie over het Persstipendium kan worden ingewonnen bij het hoofd van de afdeling Pers & PR van het KWF, telefoon 020 - 5 700 572.