Ingezonden persbericht

Goudvishal

Vrijdag 25 januari (concert/ divers)
ARNHEMS' LAATSTE KNAKEN FEEST MET C/4, CIRCLE OF FRIENDS,

BARBITCH EN SWINGFEEST
Open: 20:30 uur Entree fl. 7,50 of 3.50

Okay, vanavond is dus echt de allerlaatste keer dat je met onze oude vertrouwde guldens en knaken terecht kan bij de goudvishal. Je betaald vanavond, als je in guldens betaald, een knaak per band. Wil je alledrie de bands zien? Dan kost 't f 7,50, kom je wat later en ziet maar 2 bands? Dan wordt het f5,-, kom je nog later en ziet zelfs alleen de laatste band? f 2,50. en ouderwets gezellig swingfeest na afloop. Bier (en Fris) ook een knaak! Als je met euro's wil betalen dan kost alles de normale prijs.

Zaterdag 26 januari (dance/ drum 'n bass)
FORMS MET DJ KABUKI, TYSON, UNREAL & MC RONIN
Open: 22:00 uur Entree 6.00 na 23:00 uur 7.50

Zondag 27 januari (concert/ hardcore)
Hardcore Matinee #161 met ANGEL CREW, NO TURNING BACK, UPPERCUT, LINE OF DEFENSE
Open: 16:00 uur Entree 8.00

ANGEL CREW is een redelijk nieuwe band in de scene alhoewel de leden van de band hun sporen al nalieten in bands als Deviate, Backfire! En Length of Time. Hoewel ANGEL CREW beschouwd kan worden als een nevenproject klinkt het absoluut niet zo. De songs staan bol van de woede en haat aan het adres van de maatschappij en de wereld waarin we leven.ANGEL CREW heeft nog niet zo vaak opgetreden en dus is deze kans het grijpen waard. NO TURNING BACK bestaat al vanaf januari '97 en na een paar jaar shows spelen en demos opnemen releasden ze een 7 song CD bij Buttkick records. Ondertussen werden de songs alleen maar zwaarder en heavier. Inmiddels is de band bij het toonaangevende label gangstyle records getekend voor een full length.

FEBRUARI

Vrij 1 februari (concert/ gothic metal)
AFTER FOREVER, AUTUMN
Open: 20:30 uur Entree 9,50 vvk 8,50

De tijd dat metal gedomineerd werd door mannen met lang haar en strakke broeken is definitief vorrbij. Metal wordt nu gedomineerd door vrouwen in wijde baljurken. Met alle aandacht die Within Temptation tegenwoordig krijgt moeten we niet vergeten dat er ook nog zoiets is als AFTER FOREVER die al vanaf 1995 min of meer hetzelfde pad bewandelen waarvan de eerste stenen indertijd door grootheden als Paradise Lost en Celtic Frost gelegd zijn. Gothic metal mag zich op een nieuwe golf van aandacht verheugen en dat is niet voor niets. Het laatste album van AFTER FOREVER 'Decipher' is met trompetgeschal binnengehaald door publiek en de muziekpers en wordt al om geroemd om haar veelzijdigheid en verassendheid. Deze avond zal dus vooral voorzien worden van zware gitaren en gelaagde melodieen en mooie zang.

Zaterdag 2 februari (dance / funk hip hop)
BOOGIE NIGHTS met DJs Syte & Demian
Open: 23:00 uur Entree 4.00

Ook deze editie van de Boogie Nights zal net als zijn vele voorgangers bol staan van de funky muziek, soepel aaneengeregen door twee uiterst funky deejays, SYTE & DEMIAN, deze kerels lopen al sinds jaar en dag de deur van de platenzaak plat om daar alle goede platen vandaan te slepen. Uit die berg platen hebben ze natuurlijk voor vanavond alleen de aller-aller-allerbeste uitgezocht en zetten daarmee ongegeneerd de aanval op je dansbenen in.

Zon 3 februari (concert / indie)
CAVE IN, TYPHOON, PN, QUETZAL
Open: 16:00 uur Entree 6.50

CAVE IN's laatste CD, 'Jupiter' is een behoorlijke dwaling van de standaard scream-core die het Hydra-Head label uit Boston ons normaliter voorschoteld. Het eveneens amerikaanse CAVE IN brengt ons een soort space-core (?) er is een eigenaardige kruising ontstaan tussen stonerrock en hardcore. Niet te missen!
Het arnhemse TYPHOON is geen onbekende in de Goudvishal, het vereerde ons al drie keer eerder met een concert (ze wonnen in april de A-Z podiumprijs hier). TYPHOON maakt eigenzinnige muziek die het ene moment explodeert om op het volgende moment weer subtiel en ingetogen verder te gaan, maar bovenal is het dynamisch.

Vrijdag 8 februari (concert / hardcore)
COMIN' CORRECT, NO DENIAL, MAYPOLE
Open: 20:00 uur Entree 7.00

Wat doet Rick Ta Life als ie niet met 25 Ta Life op tour is, platen uitbrengt op zijn eigen platenlabel of t-shirts verkoopt? Dan speelt ie hoogst waarschijnlijk met zijn 'andere' band; COMIN' CORRECT. Deze van oorsprong 'hobby' band kreeg onlangs een wat serieuzere verschijning. Na het overlijden van Rick's vader, tijdens de opnamen van een nieuw COMIN' CORRECT album werkte het schrijven van nieuw materiaal als een soort therapie en de muziek werd in vergelijking met vorige releases een stuk zwaarder. Uit de resten van het legendarische Mainstrike formeerden Big en Pepijn NO DENIAL, een band die het houdt op een kruising tussen mainstrike en de cro-mags. Mischien wel de belofte voor de toekomst? MAYPOLE uit eindhoven heeft een tijdje terug een zeer volwassen klinkend debuut album genaamd 'contradictions' afgeleverd. Maypole draait al geruime tijd mee in de vaderlandse hardcore scene en met dit album zal ze haar plaats alleen maar versterken.

Zaterdag 9 februari (dance / beats 'n breaks)
CANDY CLUB
Open: 22:00 uur Entree 3.50 na 23:00 uur 4.50

Zaterdag 16 februari
BESLOTEN FEEST

Zaterdag 23 februari (dance / drum 'n bass)
FORMS
DJS DOM & ROLAND (Moving Shadow), TYSON, ANDY HAZE, FOX & MC DAPPER Open: 22:00 uur Entree 7.00 na 23:00 uur 8.50

Zondag 24 februari (concert / metal)
BLACK LABEL FESTIVAL met TOMBE, SERENADE OF DARKNESS, NEPENTHE & SKYLLA Open: 16:00 uur Entree 5,50 vvk 4,50

Vrijdag 8 maart (concert / ska)
MARK FOGGO'S SKASTERS + SUPPORT
Open: 20:30 uur entrée: 7.00 vvk 6.00

Zaterdag 9 maart (dance / beats 'n breaks)
CANDY CLUB

Vrijdag 15 maart (dance / funk)
PLAYERSBALL

Zaterdag 16 maart (dance / cavia gekte)
CAVIA DELUXE

Vrijdag 22 maart (concert / metal)
HOUWITSER, OCCULT, AM-TUAT

Zaterdag 30 maart (dance / drum 'n bass)
FORMS

Zondag 31 maart (concert / metal)
BLACK METAL FESTIVAL

GOUDVISHAL
Postbus 251
6800 AG Arnhem
tel/026 3707082
fax/026 3707083
concert info lijn: 026 4457683
http://www.goudvishal.nl bezoekadres: vijfzinnenstraat 103, Arnhem