Ingezonden persbericht

Persbericht

Scholen bedingen meer bedenktijd over Microsoft licenties

Als resultaat van de acties van de Stichting Ict op School hebben Microsoft en Surfdiensten, SLB en APS IT-Diensten zich bereid getoond de contractvoorwaarden voor Microsoft softwarelicenties aan te passen voor scholen in het primair en voortgezet onderwijs. Details over deze aanpassingen zullen aanstaande maandag door de leveranciers naar buiten worden gebracht. In ieder geval is de deadline van 1 februari van de baan. Daarmee is de eerste druk van de ketel.

Ict op School heeft namens de onderwijsorganisaties -voor dit overleg de volgende punten ingebracht:
- de beslistermijn ( 1 februari 2002) is te krap;
- de prijsverhoging van de licenties is voor scholen die veel in ICT hebben geïnvesteerd extra schrijnend;
- de contractperiode van drie jaar is voor veel scholen te lang;
- de verhoging is voor veel scholen moeilijk in te passen in het budget voor dit schooljaar.
Zodra de details van de nieuwe contractvoorwaarden bekend zijn, bespreekt Ict op School deze met haar achterban en zal dan - namens de onderwijsorganisaties - een standpunt innemen.

Mees van Krimpen
Directeur Stichting Ict op School

Ict op School is een onafhankelijke stichting die door het stimuleren van samenwerking en kennisuitwisseling scholen voor primair en voortgezet onderwijs in staat wil stellen op effectieve en efficiënte wijze ICT in het onderwijs te integreren. In de rol van procescoördinator en consumentenorganisatie voert Ict op School activiteiten uit die gericht zijn op verbetering van ICT-producten en -diensten voor het onderwijs.

Ict op School is opgericht door de organisaties voor bestuur en management, verenigd in de Vereniging van Samenwerkende Werkgevers Organisaties (VSWO, bestaande uit VBKO, BPCO, VBS en VOS-ABB), met medewerking van de verenigingen van onderwijs-managers AVS en VVO en de besturenorganisaties Concent en VGS.

Note voor de redactie:

Meer informatie: Mees van Krimpen, directeur Ict op School 070-3117838 Loukie Levert, communicatie-adviseur Ict op School 070-3117838 / 06-53767007