Digitale Gemeente Houten

Monuta Charity Fund ondersteunt project Activerend Huisbezoek Lekstroom

vrijdag 25 januari 2002 - Bron: Jacqueline Kolk

Op vrijdagochtend 25 januari heeft Monuta Charity Fund een cheque ter waarde van 4084,- uitgereikt ter ondersteuning van het project Activerend Huisbezoek Lekstroom. De cheque voor het project werd uitgereikt aan mevrouw Molenkamp uit Houten, die binnenkort als oudere aan het project gaat deelnemen.

Monuta Charity Fund maakt mede mogelijk, dat een succesvol project als het Activerend Huisbezoek gecontinueerd kan worden. Het project heeft inmiddels een goede start gemaakt in Houten en is sinds april 2001 ook operationeel in Nieuwegein. Het project behelst tijdelijke gerichte steun door een gespecialiseerde vrijwilliger aan ouderen die een moeilijke periode doormaken. Een ingrijpende gebeurtenis kan ouderen uit het evenwicht brengen, bijvoorbeeld na het wegvallen van de partner of een familielid, een verhuizing, het leren leven met een handicap of het kwijtraken van een baan. De oudere gaat samen met de vrijwilliger op zoek naar mogelijkheden om de situatie te veranderen. Voor een afgesproken periode maken de vrijwilliger en de oudere samen een plan waarmee de oudere doelgericht aan de slag gaat. Bij de stappen die hierbij gezet worden geeft de vrijwilliger zonodig steun en goede raad. Uiteindelijk gaat het erom dat de oudere weer meer greep op zijn leven krijgt.

Activerend Huisbezoek is een samenwerkingsproject van Altrecht, afdeling preventie en de Welzijnstichtingen (voor ouderen) in Houten en Nieuwegein. Voor meer informatie over het project kunnen ouderen terecht de coördinator van Activerend Huisbezoek Lekstroom Laurette Vossepoel, tel. 030 - 635 09 22 of 06 - 23 99 56 76. Ook mensen die belangstelling hebben om zich als vrijwilliger aan te melden voor het project kunnen contact opnemen met Laurette Vossepoel.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).