---

Ministerie van Defensie



---

Hr.Ms. Philips van Almonde (5)

Nederlands fregat zoekt naar Pakistaans gevechtsvliegtuig

25-01-2002

Persbericht ministerie van Defensie DV/PB07

Het Nederlandse fregat Hr.Ms. Philips van Almonde wordt sinds donderdagavond (24 januari) ingezet voor een zoekactie naar een vermist vliegtuig voor de Pakistaanse kust. Gisteravond kreeg de Amerikaanse vlootcommandant aan boord van het vliegkampschip USS Theodore Roosevelt de melding dat nabij de havenstad Karachi een Mirage-gevechtsvliegtuig van de Pakistaanse luchtmacht werd vermist. Het toestel was bezig met een nationale oefening boven zee.

Hr.Ms. Philips van Almonde werd door de vlootcommandant aangewezen om een Search and Rescue operatie te starten, ongeveer honderd kilometer uit de kust. In het zoekgebied wordt nog steeds gezocht naar een spoor van de piloot of het vliegtuig, maar tot nu toe is er niets gevonden. Bij deze actie zijn tevens een Pakistaans fregat, helikopters en vliegtuigen betrokken.

De Philips van Almonde is op 10 december 2001 voor een periode van zes maanden uit Den Helder vetrokken. In het zeegebied rondom het Arabisch schiereiland is zij ingezet in het kader van de operatie 'Enduring Freedom', als onderdeel van de strijd tegen terrorisme. (foto: Hr.Ms. Philips van Almonde)

Dossier: Afghanistan/Strijd tegen het terrorisme