Ingezonden persbericht

AFSHIN ELLIAN SPREEKT BURGEMEESTER DALES LEZING UIT

"Integratie is een rechtsgoed Homo zijn wordt eerder als pervers gezien Je wordt gemakkelijker geaccepteerd als je zwart, jood of Chinees bent Diversiteit is belangrijk voor de dialoog."

NIJMEGEN, 20020119 -- Op vrijdag 25 januari 2002 om 20.30 uur spreekt dichter, filosoof en jurist mr. drs. Afshin Ellian, docent strafrecht aan de Universiteit van Amsterdam, in het Stadhuis van Nijmegen de Burgemeester Dales Lezing uit.

De Burgemeester Dales Lezing wordt georganiseerd bij de uitreiking van de Burgemeester Dales Prijs. Lezing en prijs staan in het teken van Artikel 1 van de Grondwet. De prijs wordt sinds 1996 jaarlijks uitgereikt aan een persoon of een organisatie die op een bijzondere wijze gestalte heeft gegeven aan Artikel 1.

De lezing gaat in op controversiële aspecten bij uitvoering, handhaving en interpretatie van Artikel 1.

Afshin Ellian is van Iraanse afkomst en vluchtte in 1983 op 17-jarige leeftijd naar Nederland. Hij studeerde filosofie en staatsrecht en publiceerde enkele gedichtenbundels. Ellian is gehuwd met een uit Afghanistan afkomstige vrouw; zij hebben twee kinderen.

De laatste jaren is Afshin Ellian een graag geziene gast in de media vanwege zijn oorspronkelijke opvattingen, zijn verfrissende radicaliteit, zijn dichterlijke welsprekendheid en zijn grote kennis van zaken. Nog onlangs werden interviews met hem gepubliceerd in NRC Handelsblad en de Volkskrant en was hij te gast in de tv-programma's Netwerk, Nova en Het Buitenhof.

Afshin Ellian kijkt met de juridisch en filosofisch geschoolde blik van een geïntegreerde wereldburger (die de verschrikkingen van onvrijheid, fundamentalisme, racisme en dictatuur aan den lijve heeft ondervonden) naar de gecompliceerde multiculturele Nederlandse werkelijkheid.

De Stichting Burgemeester Dales Lezing nodigt u met trots uit deze voordracht bij te wonen.

plaats: Stadhuis Nijmegen, ingang Burchtstraat
aanvang: 20.30 uur (zaal open en koffie 20.00 uur)
datum: vrijdag 25 januari 2002
toegang: vrij
informatie: - Henk Beerten 323 73 08 (thuis) of 382 28 40 (werk) of 06-132 31 507
- Cees van der Pluijm 684 24 16
cees@vanderpluijm.demon.nl