Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Hoogland, 27 januari 2002

FIETSROUTES DOOR MEER DAN 1400 PLAATSEN IN NEDERLAND EN BELGIË

'Fietsen Eén Twee Drie' (www.fietsen.123.nl) publiceert opnieuw een flink aantal nieuwe, volledig beschreven fietsroutes en wel 40 in totaal. Daarmee is het totaal aantal fietsroutes op deze website gestegen tot niet minder dan 455. De routes doen inmiddels meer dan 1400 plaatsen in Nederland en België aan. De waarderingscijfers voor de website waren in het afgelopen jaar onveranderd positief. Het aantal bezoekers overschreed de 170.000. De nieuwste fietsroutes liggen o.a. op de Veluwe, in Noord-Oost-Nederland, door Breskens, bij Brussel, in Belgisch en Nederlands Limburg, gaan door Volendam en Marken en door Enschede.

De fietswebsite is 2002 begonnen met een aantal nieuwe initiatieven. Zo werden twee nieuwe rubrieken geïntroduceerd, te weten 'Verre fietsreizen' en 'Fietsvaria'. De pagina 'Verre fietsreizen' bevat een overzicht van verslagen op websites, gemaakt door fietsers, op pad in de gehele wereld. In de rubriek 'Fietsvaria' wordt aandacht geschonken aan zeer uiteenlopende zaken als 'fietsen en belastingen' (inclusief de modelfietsverklaring), de mogelijke gevolgen van fietsen voor mannen (met een mooi woord 'erectiele dysfunctie' genoemd) tot informatie over fietsensloten en fietsendieven. De rubriek 'Actuele Fietsagenda bevat nu al ruime informatie over 25 één of meerdaagse fietstochten, die deze zomer in Nederland en België gehouden zullen worden.

Twee Belgische fietssites zijn door 'Fietsen Eén Twee Drie' tot 'Bijzondere Fietstip van de maand' gekozen. 'Fiets Vlaanderen', een initiatief van de Vlaamse overheid, was dit voor de maand januari. 'Fietsjaar 2002' in Belgisch Limburg is dit voor de maand februari. In Limburg vinden in 2002 twee wereldkampioenschappen plaats: veldrijden en wielrennen op de weg. Toerisme Limburg heeft dit aangegrepen om er de website 'Fietsjaar 2002' aan te koppelen, met een schat aan informatie over fietsmogelijkheden.

Aparte aandacht op de website wordt besteed aan 'politici en fietsen'. Goossens schreef een column, getiteld 'Wim' over het afscheid van Wim Kok, die op 'zijn rijwiel' het Binnenhof in Den Haag verlaat. In de rubriek 'Doortrappers' vindt u puntige fietscitaten van cabaretiers, schrijvers, dichters en politici. Eén van de meest recente is over Minister Herfkens, die zelf geen rijbewijs heeft en de fiets propageert.

'Fietsen Eén Twee Drie' bevat tenslotte de laatste informatie over 'Fietsen en Treinen', zoals gepubliceerd op de nieuwe websites van de Nederlandse en Belgische Spoorwegen.

In bijlage zenden we u - in Word-formaat - onze Fietsnieuwsbrief no. 8 (februari 2002), waarin u bovenstaande informatie uitgebreid vermeld vindt. Dit nieuwe E-zine over Fietsen heeft inmiddels een oplage van 2600 exemplaren bereikt en wordt per e-mail gratis verspreid.

Nadere informatie:

Fietswebsite 'Fietsen Eén Twee Drie',
Gerrit Pruim,
Tolick 44,
3828 HE Hoogland,
tel.: 033-4804056
tel. mobiel: 0623228507
fax: 033-4890310
E-mail: fietsen@fietsen.123.nl Internet: http://www.fietsen.123.nl