NOS



---

NOS Jeugdjournaal spreekt met Willem-Alexander en Máxima

22-01-2002

Kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta hebben na hun gesprek met Maartje van Weegen en Paul Witteman ook een interview gegeven aan het NOS Jeugdjournaal. Op kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche sprak het paar aan de vooravond van hun huwelijk met Jeugdjournaal-presentatoren Brecht van Hulten en Hans Smit.

In het gesprek, dat zondag 27 januari tussen 18.50 en 19.07 uur op Z@ppelin (Nederland 3) wordt uitgezonden komt een aantal themas aan bod, die thuishoren bij de belevingswereld van de jeugdige kijkers van het NOS Jeugdjournaal. Deze kijkers mochten zelf vraagsuggesties bij de redactie indienen. Zo komt onder meer de schooltijd van beiden aan bod. Vragen als wat voor kinderen Máxima en Willem-Alexander waren? en of ze wel eens strafwerk kregen?, passeren de revue. Ook vragen Brecht en Hans naar hun favoriete eten en hun muzikale voorkeur.

De eerste ontmoeting is daarnaast ook een gespreksonderwerp. Hoe ging dat? En hoe vindt Máxima het om sindsdien zo in de belangstelling te staan? En een vraag die natuurlijk niet mag ontbreken is of Willem-Alexander en Máxima nu echt iedere dag van gouden borden eten. De antwoorden op deze en andere vragen zijn aanstaande zondag te zien en te horen in een extra lange uitzending van het NOS Jeugdjournaal, die geheel in het teken staat van het interview met de kroonprins en Máxima Zorreguieta.

Hans,. Willem-Alexander, Máxima en Brecht Foto: Goos van der Veen
---

Direct na de uitzending is het interview 24 uur lang te bekijken op de site van het Jeugdjournaal

---