Gemeente Amersfoort

Nieuwe plannen voor SCW-woningen Bachweg/Mendelssohnstraat

datum: 29 januari 2002

Op 29 januari heeft het college van Burgemeester en Wethouders ingestemd met het uitwerkingsvoorstel woningbouwlocaties Bachweg/Mendelssohnstraat. Met dit voorstel is ook in principe ingestemd met de sloop van de kleine ouderenwoningen van SCW aan de Bachweg nr. 101 t/m 119 en de 4 kleine ouderenwoningen aan de Mendelssohnstraat nr. 2 tot en met 8. Daarnaast worden in het voorstel de eisen genoemd waaraan vervangende nieuwbouw moet voldoen. Dit uitwerkingsvoorstel is tot stand gekomen na een schriftelijk verzoek van SCW om bovengenoemde woningen te slopen en nieuwbouw te ontwikkelen. In 1999 is dit verzoek ook gedaan door SCW. Een besluit daarover is destijds opgeschort omdat eerst meer duidelijkheid moest komen over de locaties voor jongerenhuisvesting. Inmiddels is de nota jongerenhuisvesting door de raad vastgesteld in november 2000.

Uit eerste schetsontwerpen blijkt dat het mogelijk is om op de locatie Mendelssohnstraat 10 koopappartementen te realiseren. Op de locatie Bachweg is ruimte voor 25 appartementen. Van deze 25 appartementen zijn 14 appartementen bedoeld voor ouderen en 11 tweekamerappartementen voor jongeren. Als het voorlopig ontwerp van de woningen gereed is zal inspraak plaatsvinden. Naar verwachting is dit in april.

Het uitwerkingsvoorstel zal donderdag 7 februari aanstaande in de raadscommissie Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening worden besproken.