Gemeente Hengelo

Feestelijkheden rond het bruidspaar
Collecte Internet voor werkzoekenden
Raadscommissies Verkiezing Vrouw van 't jaar 2001 Gemeenteraad Bouwplannen
Culturele Raad Wet Milieubeheer
Klachtrecht Kapvergunning
Spreekuur voor de wijk Woolde Gemeenteraadsverkiezingen 6 maart 2002 Mededelingen 29 januari 2002

Feestelijkheden rond het bruidspaar


Planten herinneringsboom en onthullen plaquette

Op zaterdag 2 februari

Op zaterdagmiddag 2 februari organiseert de Oranjevereniging een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het huwelijk van prins Willem Alexander en Maxima. Rond 15.00 wordt er in aanwezigheid van onder meer Hengelose echtparen die ook op 2 februari zijn getrouwd, een boom geplant ter hoogte van Stravinsky. De burgemeester zal er een plaquette onthullen.

Stadsbeiaardier Roel Smit zorgt tussen 14.00 en 14.45 uur voor een fraai beiaardierspel. Nadien zorgt de PTT fanfare voor de muzikale omlijsting.

U bent hierbij rond 15.00 uur van harte welkom.

Felicitatie-album

Eveneens op zaterdagmiddag zet de burgemeester van Hengelo, de heer F. Kerckhaert, de eerste handtekening in het felicitatie-album. Dit album wordt nadien aangeboden aan het koninklijk paar.

Ook de bij de feestelijkheden aanwezige Hengelose echtparen kunnen hun handtekening plaatsen.

Wilt u ook een felicitatie plaatsen of alleen uw naam vermelden, dan kunt u met ingang van maandag 4 februari terecht in het stadhuis. Het album ligt er gedurende 14 dagen.

Vlaggen op 2 februari
Zaterdag 2 februari is een feestelijke dag. Het gemeentebestuur roept iedereen op zoveel mogelijk op deze dag te vlaggen. Ook bij het gemeentehuis zullen de vlaggen gehesen worden.
Collecte


Tot en met 23 februari 2002 wordt er niet gecollecteerd. Raadscommissies


Sociale Zaken, Zorg en Volksgezondheid
De commissie SZV vergadert op dinsdag 5 februari 2002 vanaf 19.30 uur in het bedrijfsrestaurant van het stadhuis (4e verdieping). Op de agenda staan onder meer:

* Presentatie Hengelo's Informatie Team sociale voorzieningen (HINT)
* Jeugdgezondheidszorg

* Stand van zaken Regionaal indicatie Orgaan
Ruimtelijke Ordening, Verkeer en Economische Zaken

De commissie ROVEZ vergadert op woensdag 6 februari 2002 vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:
* Toepassen art. 19 lid 1/art. 19a WRO en art. 50 lid 4 WW t.b.v. de herinrichting en uitbreiding van het winkelcentrum Hasselo in de woonwijk Hasseler Es met de daarbij behorende bouwkundige, technische en infrastructurele werken

* Nemen van het voorbereidingsbesluit Oosterveld
* Ontwerp bestemmingsplan Berflo Es deelplan Arnoldstraat, Mauritsplein en Sybrandstraat

* Ontwerp Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan
Stedelijk Beheer, Volkshuisvesting en Milieu

De commissie SVM vergadert op donderdag 7 februari 2002 vanaf 19.30 uur in het stadhuis. De locatie en de agenda voor deze vergadering worden gepubliceerd in het Hengelos Weekblad van 5 februari 2002.
* Bezwaarschrift Awb tegen besluit met betrekking tot verzoek om planschadevergoeding ex art. 49 WRO

* Verkoop van grond met de zich daarop bevindende opstal, gelegen en staande aan de Goudenregenstraat

* Aankoop ondergond met opstallen aan de Oldenzaalsestraat t.b.v. doorstroomas Station-Vossenbelt

* Bezwaarschriften tegen voorbereidingsbesluit AZC
* Bezwaarschriften tegen raadsbesluit tot vaststelling van het tracé HOV tussen Kopenhagenstraat en Gossaertstraat
* Bezwaarschrift tegen raadsbesluit inhoudende de weigering een compensatie toe te kennen

* Beschikbaar stellen middelen om onderwij ste verzorgen aan leerplichtige kinderen die langdurig thuis zitten
* Evaluatie Intercultureel Sportfestival Overijssel Culturele raad


De Culturele Raad voor Hengelo vergadert op donderdag 7 februari om 16.15 uur in het Stadhuis, kamer S 214.

Klachtrecht


Ieder van u komt wel eens met de gemeente in aanraking. Dagelijks vinden er vele contacten plaats. Daar gaat wel eens iets bij mis. U voelt zich dan wellicht onheus behandeld. Heeft u klachten over onheuse gedragingen van een ambtenaar werkzaam bij de gemeente Hengelo, een Collegelid of een Raadslid, dan heeft u wettelijk het recht daarover een klacht in te dienen bij het College van B en W. Deze klachten worden op een vastgestelde wijze binnen een bepaalde termijn behandeld. Ter bescherming van uw privacy worden klachten altijd vertrouwelijk behandeld.

De Overijsselse Ombudsman

Bent u over de afhandeling van uw klacht niet tevreden, dan kunt u uw klacht voorleggen aan de Overijsselse Ombudsman. De Overijsselse Ombudsman is, anders dan de naam doet vermoeden, een commissie. Deze commissie heeft geen binding met de gemeente en spreekt een onafhankelijk en onpartijdig oordeel over uw klacht uit.

De Overijsselse Ombudsman houdt maandelijks een spreekuur in het stadhuis van Hengelo. Het spreekuur kan alleen op afspraak worden bezocht door burgers en vertegenwoordigers van bedrijven en instellingen die eerder een klacht bij de gemeente hebben ingediend en welke klacht niet tot hun genoegen is afgehandeld. Wilt u een afspraak maken dan kunt u contact opnemen met de klachtencoördinator van de gemeente Hengelo, telefoon 2459240.

Het eerste spreekuur van de Overijsselse Ombudsman vindt plaats op donderdag 7 februari 2002.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het klachtrecht en de Overijsselse Ombudsman, dan kunt u terecht bij De Gemeentewinkel (telefoon 2459555). Daar kunt u ook een folder met uitgebreidere informatie vinden. Of kijk op de website van de Overijsselse Ombudsman: www.overijsselseombudsman.nl

Spreekuur voor de wijk Woolde


In overleg met Bewoners Belangen Weidedorp hebben de politie en de gemeente besloten om voor de wijk Woolde met ingang van februari 2002 een spreekuur in te stellen. Het spreekuur is bedoeld voor bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden die in de wijk Woolde wonen, werken of naar school gaan. Het eerste spreekuur vindt plaats op maandag 4 februari van 16.00 uur tot 17.00 uur. Daarna is er iedere eerste maandag van de maand een spreekuur, uitgezonderd in de vakanties. Het spreekuur vindt plaats in buurthuis en speeltuinvereniging Weidedorp - Woolderes, Curacaostraat 10. Hierbij zijn aanwezig: de wijkagent, het stadsdeelhoofd van de gemeente, de wijkcoördinator en zo mogelijk 1 of meerdere vertegenwoordigers van Bewoners Belangen Weidedorp.

Meer informatie

Tijdens het spreekuur kunt u vragen stellen over onderwerpen en ontwikkelingen die de wijk aangaan, maar u kunt ook persoonlijke vragen stellen en ideeën inbrengen. Voor meer informatie over dit spreekuur kunt u contact opnemen met de Wijkaanpak van de gemeente Hengelo, telefoon 2459387 of 2459231.

Heeft u klachten op het gebied van wijkbeheer, dan kunt u bellen met telefoonnummer 245 9459.

Internet voor werkzoekenden


De ontwikkelingen rond internet zijn volop in beweging. Verenigingen en andere vrijwilligersorganisaties ontdekken steeds meer de mogelijkheden om door middel van eigen websites en e-mail contact te onderhouden met hun leden. Ook zijn in Hengelo inmiddels vijf I-punten actief waar wijkbewoners gebruik kunnen maken met internet. Bij lang niet iedereen is echter de kennis en kunde aanwezig om optimaal van het internet gebruik te maken. Om hierin verandering te brengen biedt de VrijwilligersCentrale, in samenwerking met de gemeente Hengelo en de Volksuniversiteit Hengelo, verschillende informatieavonden aan om belangstellenden te informeren over de mogelijkheden van internet. Tijdens deze avonden komen zowel de theorie als de praktische kant aan bod. Ook wordt verteld wat er allemaal voor nodig is om op internet te komen. Er is gekozen voor twee niveaus om zo goed mogelijk aan te sluiten bij uw situatie.

Tijdens deze informatieavonden wordt gepeild in hoeverre er belangstelling bestaat voor een cursus.

Informatieavond op 31 januari 2002.

U kunt overweg met Windows en Word. U heeft zich nog niet bezig gehouden met het ontwikkelen van websites. Het doel is een eenvoudige website ontwerpen en beheren. Ook komen de randvoorwaarden aan de orde die nodig zijn van het plaatsen van een website op internet.

Informatieavond op 14 februari 2002.

De computer is nieuw voor u. Tijdens deze avond leert u de eerste beginselen en wordt verkend wat de mogelijkheden zijn van internet en websites. Na deze eerste kennismaking kunt u besluiten of u verder wilt gaan of niet.

Informatie en opgave

De informatieavonden worden georganiseerd in het ICT-gebouw (voormalig Dikkers) aan de Industriestraat 15 te Hengelo. De avonden beginnen om 19.00 uur en u bent welkom vanaf 18.30 uur.

Aan dit aanbod zijn geen kosten verbonden. Mocht u gebruik willen maken van dit aanbod, dan is opgave noodzakelijk. U kunt zich opgeven bij mevrouw M. Kroeze, consulente Sociale Zaken, telefoon 2459876.

Verkiezing Vrouw van 't jaar 2001


Sinds 1993 stelt het Emancipatieplatform ieder jaar de verkiezing van de Vrouw van t jaar in.

Het Emancipatieplatform roept ook dit jaar een ieder op een vrouw kandidaat te stellen, die in 2000 zichtbaar een bijdrage heeft geleverd aan de emancipatie.

De Vrouw van t jaar kan onder meer een bijdrage geleverd hebben aan:
* het doorbreken van de traditionele rolverdeling tussen vrouwen en mannen;

* de publieke/politieke discussie over emancipatie;

* aan bijzondere werkzaamheden op een specifiek terrein;
* óf is voor grote groepen herkenbaar in haar roldoorbrekende activiteiten voor de Hengelose samenleving.

Om enkele voorbeelden te noemen aan wie u zou kunnen denken:
* een vrouw die zich bijvoorbeeld in het onderwijs verdienstelijk heeft gemaakt voor de positie van meisjes;

* een vrouw in de gezondheidszorg die zich inspande voor de positie van de vrouw in de hulpverlening;


* een vrouw bij de politie die daar iets deed aan de beeldvorming over vrouwen binnen het apparaat.

Kandidaatstelling

Een ieder die een vrouw kent die aan één of meerdere punten voldoet, wordt verzocht haar/zijn kandidate schriftelijk aan te melden vóór 17 februari 2001 bij

* Mevrouw R. Peters, Jan Kroezestraat 7, 7552 GS HENGELO
* Mevrouw L. Flentrop, Händelstraat 117, 7557 TV HENGELO.
Voor meer informatie kunt u bellen met nummer 074 2459231.

Prijsuitreiking 8 maart

Een jury bestaande uit vrouwen van t jaar van de afgelopen vier jaren maken een keuze uit de voordrachten en nomineert drie kandidaten. Op 8 maart ontvangt de uiteindelijke winnares uit handen van Riet Peters, vrouw van het jaar 2000, tevens voorzitter van de jury, een wisseltrofee en een persoonlijk aandenken. De uitreiking vindt plaats tijdens het feest in het kader van Internationale Vrouwendag. Melding
Melding is ingediend voor:

* Oude Grensweg 113, plaatsen dakkapel


* Arturo Toscaninistraat 8, veranderen en vergroten woonhuis
* Beckumerschoolweg 34 A, veranderen en vergroten woonhuis
* Beursstraat 1 B, veranderen kantoorpand
* Breemarsweg 60, veranderen en vergroten woonhuis
* Geerdinksweg 141, plaatsen reclamezuil

* Haaksbergerstraat 22, veranderen en vergroten woonhuis
* P C Hooftlaan, plaatsen kunstwerk (hoek Laan v. Driene nabij PC Hoofdln 56)

* Populierenweg 49, plaatsen dakkapel

* ProfessorLorentzstraat 4, plaatsen dakkapel
* Wezelstraat 71, veranderen en vergroten school
Instemming meldingen

In de week van 14 tot en met 18 januari is ingestemd met:
* Ardennenstraat 31, oprichten tuinhuisje
* Elsbeekweg 3, plaatsen dakkapel

* Jules Haeckstraat 21, oprichten tuinhuisje
* Levantstraat 55, plaatsen dakkapel

* Otto Klempererstraat 89, oprichten tuinhuisje
* Riouwstraat 5, plaatsen dakkapel

In de week van 14 tot en met 18 januari is vergunning verleend voor:
* Backenhagenlaan 200, veranderen kerkgebouw (betreft de Kapel)
* Bataviastraat 8, oprichten berging

* Berlijnstraat 53, veranderen en vergroten woonhuis
* Cardiffstraat 26, plaatsen tuinhuisje

* Cardiffstraat 38, oprichten tuinhuisje

* Cornelis Dopperstraat 15, veranderen en vergroten woonhuis
* Else Mauhsstraat 5, veranderen woonhuis
* Geraniumstraat 23, plaatsen dakkapel

* Glanestraat 5, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. erker (wijziging vergunning 2001/267)

* Haaksbergerstraat 166, veranderen en vergroten zalenkomplex t.b.v. horeca

* Haaksbergerstraat 35 - 39, veranderen woonhuis in kantoor
* Hassinkweg 12 - 14, veranderen bedrijfshal + indeling en veranderen bestaand kantoor

* Liverpoolstraat 52, veranderen en vergroten woonhuis
* Noordelijke Esweg 14, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. erker

* Ottoweg 32, veranderen en vergroten woonhuis
* Riouwstraat 10, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. dakopbouw
* Schouwinksweg 32, veranderen en vergroten woonhuis
* Theo van Loonstraat 8, oprichten kantoor-opslagruimte
* Torendijk 19, veranderen en vergroten woonhuis
* Waalstraat 10, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. erker
* Wethouder Voogdgeertstr 63, oprichten garage annex berging (wijziging vergunning 2000/0633)

* Ziekenhuisstraat 23, oprichten schuur en een carport
Reclamevergunningen

In de week van 14 tot en met 18 januari is vergunning verleend voor :
* Geerdinksweg 130, plaatsen 2 reclamezuilen en 1 neonlichtreclame
* Haaksbergerstraat 35 - 39, plaatsen neonlichtreclame
De instemming meldingen, verleende bouw- en reclamevergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen, Telgenflat, Markt 203, 2e verdieping. Iedere belanghebbende, die door een van deze verleende vergunningen en/of instemming meldingen, rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, postbus 18, 7550 AA Hengelo.

De besluiten zijn genomen in de week van 14 tot en met 18 januari 2002.

Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen,
* De Akker 22, veranderen en vergroten woning met erker
* Meeuwenweg 13, veranderen en vergroten woning
* Langelermaatweg 238, 240, 242, oprichten 3 woningen bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen. Zij zijn
Het voornemen om de vrijstellingen te verlenen ligt van 30 januari tot 27 februari 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen, telefoon 2459 647. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 27 februari 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Een verzoek is ingediend om vrijstelling te verlenen van de geldende bestemmingsplanbepalingen ten behoeve van:

* het veranderen en vergroten van een woning, Anthoniusstraat 47
het bestemmingsplan Berflo Es, Anthoniusstraat e.o. bevoegd hiervoor Ter inzage en bedenkingen

Het voornemen vrijstelling te verlenen ligt van 30 januari tot 13 telefoon 2459 647. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van vrijstelling kunt u tot 13 februari 2002 schriftelijk Wet milieubeheer


Melding artikel 8.41
Bij de afdeling Milieu liggen ter inzage de meldingen als bedoeld in uitvoeringsbesluiten, ontvangen van:

* Miss Etam, in verband met het van toepassing worden van het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer op een kledingszaak, Nieuwstraat 10

* Aldi-markt, in verband met het oprichten van een supermarkt (Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer), Straatsburg 14

* Chinees Indisch Restaurant "Welkom", in verband met het oprichten van een restaurant (Besluit horeca-, sport- en recreatie- inrichtingen milieubeheer), Straatsburg 68

kunt u vanaf woensdag 30 januari 2002 inzien bij de afdeling Milieu, Ontwerpbesluiten

Bij de afdeling Milieu liggen van 30 januari tot en met 27 februari 2002 ter inzage de ontwerpbeschikkingen inzake de aanvragen van:
* AE-Rotor Techniek BV, voor het oprichten en in werking hebben van een inrichting ten behoeve van het ontwikkelen, produceren en verhandelen van prototype-rotorbladen voor windmolens, Goudstraat 15

* Holland Hydraulics BV, voor een de gehele inrichting omvattende milieuvergunning voor de handel-, service- en productie van hydraulische systemen en componenten, Binnenhavenstraat 14

Er wordt vooralsnog van uitgegaan dat de gevraagde vergunningen kunnen worden verleend, nu het mogelijk lijkt hieraan in voldoende mate voorschriften en eventueel beperkingen te verbinden ter voorkoming cq. beperking van mogelijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Bedenkingen en beroep
Gemotiveerde bedenkingen tegen de ontwerpbeschikkingen kunt u tot en met 27 februari 2002, zowel schriftelijk als mondeling, inbrengen. Schriftelijke bedenkingen richt u aan burgemeester en wethouders en stuurt u naar de afdeling Milieu. Aan deze afdeling richt u ook uw eventuele mondelinge bedenkingen. Brengt u bedenkingen in, dan kunt u het gemeentebestuur verzoeken uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Tegen de later op de aanvragen te nemen beschikking kan in een aantal gevallen beroep worden ingesteld. Bij de definitieve beschikking wordt u geïnformeerd hoe, wanneer en door wie beroep kan worden ingesteld.
Openbare zitting

Gedurende de inzagetermijn kunt u om een openbare zitting vragen. Op deze zitting is het mogelijk bedenkingen in te brengen en van gedachten te wisselen over het ontwerp van de beschikking. Kapvergunning


In de week van 15 tot en met 21 januari 2002 is een kapvergunning
* 1 eik aan de Boerhaavelaan 63 ( ziekenhuisapotheek ). Er worden 3 eiken in de maat 16/18 herplant.

Het besluit ligt gedurende 6 weken ter inzage bij de balie van de Het besluit is genomen in de week van 15 tot en met 21 januari 2002. Gemeenteraadsverkiezingen 6 maart 2002

Op 6 maart aanstaande worden er weer gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Als u op die dag naar de stembus gaat, bepaalt u samen met de andere kiezers welke politieke partijen straks mogen plaatsnemen in de raadzaal van het gemeentehuis, hoeveel zetels elke partij krijgt toegewezen en hoe het College van Burgemeester en Wethouders wordt samengesteld. Het is dus erg belangrijk dat u uw stem laat horen. Immers, de gemeenteraad en het College van B en W nemen veel beslissingen die van invloed zijn op de kwaliteit van uw directe woon- en leefomgeving. En daar heeft u dagelijks mee te maken!

We willen u graag op de hoogte houden van de verschillende activiteiten die plaats vinden in het kader van de verkiezingen. Op deze gemeentelijke pagina vindt u vanaf vandaag dus regelmatig nieuws hierover. U kunt voor meer informatie ook contact opnemen met De Gemeentewinkel, telefoon 2459555.
januari 8 15 22