Korps: Friesland, plaats: Friesland 29-01-2002
Politieberichten 28/ (13.00 uur) t/m 29/1 (07.00 uur)

Leeuwarden: achtervolging en rijden onder invloed Dinsdag omstreeks 00.55 uur zag de politie een personenauto te snel rijden over de Oostergoweg. Na een stopteken negeerde de bestuurder van auto, een 30-jarige inwoner van Leeuwarden, deze en reed door. Na een achtervolging werd de bestuurder uiteindelijk aangesproken op de Curacaostraat, waarbij bleek dat hij gedronken had. In Leeuwarden reed hij ongeveer met een snelheid van 90 km per uur. Op het bureau blies de verdachte 675 ug/l. Tevens rijverbod van 7 uur.

Leeuwarden: inbraak woning
In de nacht van zaterdag 26 januari op zondag 27 januari vond een woninginbraak plaats in een woning aan Achter de Hoven. Daarbij werden onder meer twee fietsen ontvreemd. Een 40-jarige inwoner van Leeuwarden deed hiervan aangifte. Een vriendin van de aangever, leeftijd onbekend, zag in een garagebox aan de Giekstraat, de twee gestolen fietsen staan. Een 52-jarige inwoner van Leeuwarden werd aangehouden op verdenking van diefstal.

Leeuwarden, diefstal personenauto
Vanaf het terrein van een garagebedrijf aan de Jupiterweg werd een personenauto gestolen, merk Jeep Grand Cherokee, kleur blauw, kenteken 51-DZ-ZN, bouwjaar 2000. Een 43-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte, Waarde onbekend.

Leeuwardem: winkeldiefstal
Rond 13.30 uur vond een winkeldiefstal plaats in een schoenenzaak aan de Nieuwestad. Twee personen, een 17-jarige man uit Oosterwolde en een 28-jarige man uit Appelscha, wilden de winkel met een nog niet afgerekende jas, ter waarde van 113, verlaten. Ze werden door een medewerker van de winkel aangehouden en aan de politie overgedragen.

Leeuwarden: meisje door wind van fiets gewaaid
Door de harde wind is omstreeks 13.45 uur een 15-jarig meisje uit Leeuwarden op de Drachsterweg nabij de brug van haar fiets gewaaid. Het meisje kwam ten val gekomen tegen de betonnen rand, die als afscheiding dient tussen de rijbaan en het fietspad. Per ambulance werd het slachtoffer overgebracht naar MCL-Zuid. Verwondingen niet bekend.

Leeuwarden: kruiwagen in brand
Een 47-jarige inwoner uit Leeuwarden maakt maandag om 14.50 uur melding van een in brand staande kruiwagen tegen de gevel van een kantoorgebouw op het Zaailand. In de kruiwagen lag een behoorlijke hoeveelheid brandende lappen en daarboven op een blikken trommel met vloeibare vloerwas. Het brandje werd door politieagenten gedoofd.

Jubbega: inbraak sportkantine
Op maandag vond een inbraak plaats in een sportkantine aan de Schoterlandseweg. Door verbreking van een raam is men binnenkomen. Ontvreemd werden drank, frisdrank en een hoeveelheid etenswaar. Een 27-jarie inwoner uit Jubbega deed hiervan aangifte.

Leeuwarden: diefstal personenauto
Op maandagavond is een personenauto, merk Opel Kadett, kleur rood, bouwjaar 1990, kentenken YJ-30-YD, gestolen aan De Dulf. Waarde onbekend. Een 37-jarige inwoonster uit Leeuwarden deed hiervan aangifte.

Leeuwarden: brandstichting
Een 40-jarige inwoonster uit Leeuwarden deed aangifte van brandstichting van een caravan aan de Dotingastate. Een voorbijganger, gegevens onbekend, die de brand zag, heeft met slootwater de brand enigszins geblust. Brandweer is ook ter plaatse geweest. Caravan deels uitgebrand.

Afsluitdijk: vrachtauto met aanhangwagen in brand Maandag omstreeks 18.00 uur klapten de banden van een vrachtauto met aanhangwagen. Tengevolge hiervan vlogen de banden in brand. De combinatie was beladen met aluminium. Dit is gebeurd ter hoogte van Breezandijk, richting Noord Holland. Een -jarige man uit . was bestuurder. De combinatie is geheel uitgebrand. Brandweer uit Friesland en Noord-Holland zijn ter plaatse geweest. In eerste instantie is de Afsluitdijk in beide richtingen afgesloten geweest voor het verkeer. Nadat de brand geblust was, is de combinatie op een dieplader afgevoerd. Wegdek is gedeeltelijk gesmolten door de hitte. Gegevens betreffende eigenaar komt nog

Bureau Communicatie tel: 058 880 8272