Politie Drenthe

Persberichten

Dinsdagochtend 29 januari 2002
09:30 dinsdag 29 januari 2002

Ernest Zinsmeyer 06 22662875

ASSEN
Woninginbraken
Maandagavond omstreeks 19.00 uur kregen bewoners van een huis aan de Vaart ongewenst bezoek. Terwijl ze in de kamer zaten is een onbekende man de niet afgesloten woning binnengegaan, en heeft een handtas gestolen. Toen de bewoners hun gast opmerkten, ging deze er als een haas vandoor.
Aan de Weiersstraat is ingebroken in de woning van een 55-jarige man. Het is niet bekend hoe de dader is binnengekomen. De eigenaar moet nog inventariseren wat er precies is weggenomen.
Aan de Kochstraat tenslotte is maandagavond of nacht ingebroken in een woning. Daarbij werden ook geen braaksporen aangetroffen. Uit deze woning verdween een portemonnee, een telefoon en een radio-cdspeler.

ASSEN
Bedrijfsinbraak
Afgelopen weekend is ingebroken in een bedrijf aan de W.A. Scholtenstraat. Daarbij is een aantal dozen met shampoo en crèmespoeling gestolen. In totaal ruim 8000 flacons Nivea Haircare zijn verdwenen.

STORMMELDINGEN
Bij de Meldkamer Drenthe zijn maandagmiddag en avond ongeveer 20 meldingen binnengekomen van afgewaaide takken, omgewaaide bomen, en aanrijdingen door de harde wind.
Op de N34 bij Borger raakte tegen 12.30 uur een 61-jarige man uit Losser met zijn auto + aanhanger van de weg. Daarbij raakte de aanhanger flink beschadigd.
Rond 13.30 uur kreeg een 57-jarige motorrijder uit Veendam na het inhalen van een vrachtauto op de A28 bij Hooghalen een harde windvlaag te verwerken, waardoor hij onderuit ging. Hij kwam in de middenberm terecht. De motor raakte beschadigd.
Tegen 16.00 uur waaide een lege aanhanger met huif achter een bestelauto vandaan. Dit gebeurde op de A28 nabij Eelde. Toen dit even later nog een keer gebeurde, heeft de bestuurder de aanhanger afgekoppeld en ergens gestald in afwachting van rustiger weer. Omstreeks 15.30 uur werd de glazen gevel van een supermarkt aan de Baander vernield door de harde wind. Verschillende ruiten zijn gebroken en de gevel hing over een afstand van zon 20 meter naar buiten.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe