Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 29 januari 2002


Inbraak in woning Sassenheim (D1)
In de vroege avond van 28 januari werd er ingebroken in een woning aan de Palfeniersweg. Een slot van een deur werd vernield en via geboorde gaatjes in de deur wist men niet afsluitbare hefboompjes op te lichten en de deur te ontsluiten Uit de woning is een gouden ketting en een oplaadbare tandenborstel gestolen.

Aangifte poging doodslag Leiden (D4)
Agenten van Politie Hollands Midden hebben maandagmorgen 28 januari in het ziekenhuis de aangifte opgenomen van een 37-jarige Leidenaar. De man werd in de vroege ochtend van donderdag 24 januari liggend aangetroffen op het wegdek van de Oude Vest. De man bleek ernstige steekwonden in de buik te hebben en werd voor medische behandeling naar het LUMC overgebracht, waar in de loop van de dag zijn lever is gehecht. De man weet zich de betreffende avond maar gebrekkig te herinneren. De politie heeft inmiddels wel een aantal getuigen gehoord die de man in gezelschap gezien hebben.

Aanrijding Voorschoten (D4)
Maandagmorgen is op de kruising van de Veurseweg en de Papelaan een ongeluk gebeurd. Vanuit de Papelaan kwam een bestelbus met achter het stuur een 28-jarige man uit Hillegom. De Hillegommer gaf bij de kruising geen voorrang aan een auto die van rechts over de Veursweg kwam. Na de aanrijding heeft de brandweer de 66-jarige vrouw uit Voorschoten, die de personenauto bestuurde, uit haar auto geknipt. Met onbekend letsel is zijn naar het Anthoniushove ziekenhuis in Leidschendam gebracht.

Woninginbraken Leiden (D4)
De technische recherche van Politie Hollands Midden zal in de loop van dinsdag een sporenonderzoek uitvoeren bij twee woningen aan de Blauwkarper in de Merenwijk. In de avond van maandag 28 januari hebben onbekenden in beide woningen ingebroken. Uit één van de woningen werden sieraden en waardepapieren gestolen.

Aangifte mishandeling Leiden (D4)
Een 34-jarige man uit Leiden heeft dinsdag bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Maandagavond 28 januari kreeg hij in een café aan de Herensingel een meningsverschil met de eigenaar over een uitstaande schuld. De eigenaar zou daarbij de Leidenaar met de vuist meerdere malen in het gezicht hebben gestompt. De man is naar het LUMC gegaan om zijn wenkbrauw te laten hechten. De politie zal de vermeende dader uitnodigen om zijn kant van het verhaal te vertellen.

Inbraak in woning Alphen aan den Rijn (D3)
Op maandag 28 januari werd er ingebroken in een woning aan de Leeuwerikstraat. De inbrekers kwamen binnen na het terugdringen van de slotschoot, ook wel de flippermethode genoemd. Uit de woning is een geldkistje, een leren jas, zijn c.d.'s en polissen gestolen.

Vriendin steekt vriend Alphen aan den Rijn (D3)
Een 40-jarige man is op dinsdag 29 januari rond 02.00 uur in zijn woning aan de Klaproosstraat met een mes in zijn zij gestoken door zijn 54-jarige vriendin. De steekwond kon terplaatse worden behandeld door ambulancepersoneel. De vrouw is door de politie aangehouden en ingesloten. De aanleiding tot de steekpartij is nog niet bekend. De politie onderzoekt de zaak.

Na inbraak in woning ook auto gestolen Nieuwerkerk aan den IJssel (D2)
Tussen middernacht en de vroege ochtend van maandag 28 januari werd er ingebroken in een woning aan de Spaansezoom. De inbrekers kwamen binnen nadat zij na het boren van gaatjes in het raamkozijn dit kozijn kon openen door het ontsluiten van de hefboompjes., Uit de woning werd een sleutelbos gestolen. Aan de sleutelbos bevond zich de contactsleutel van een Mercedes die buiten geparkeerd stond. Deze Mercedes S320 werd vervolgens gestolen.

Diefstal van werkgever Waddinxveen (D2)
Bij een speelgoedwinkel werd op maandag 28 januari een 26-jarige werknemer uit Gouda betrapt op het stelen van goederen uit de winkel. De chef van de winkel droeg de man over aan de politie. De Gouwenaar had zich voorzien van een aantal gameboys, twee computerspelletjes en een aantal kadobonnen. De verdachte is aan het politiebureau verhoord. Tegen hem proces-verbaal is opgemaakt. De goederen zijn weer terug naar de rechtmatige eigenaar.

Inbraak in woning Gouda (D2)
Op maandag 28 januari werd er ingebroken in een woning aan de Heemskerkstraat. Een deur werd opengebroken. Uit de woning zijn onder meer sieraden gestolen.

Inbraak in woning Waddinxveen (D2)
Op maandag 28 januari werd op de dag ingebroken in een woning aan de Busken Huetlaan. Een raam werd ingeslagen waarna kon worden ingeklommen. Uit de woning zijn een dvd, een stereo-installatie, een satelietontvanger en een videorecorder gestolen.

Insluiper overlopen Boskoop (D2)
Een onbekend gebleven insluiper werd op de vroege avond van maandag 28 januari betrapt door de bewoonster van een woning aan de Zijde. De vrouw trof de man in de keuken aan. Hij nam de benen bij het zien van haar. Daarbij had hij nog wel kans gezien een portemonnee mee te nemen. De politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in maar dit bleef zonder resultaat.

Man steekt zwager Gouda (D2)
Een 34-jarige man uit Gouda is op maandag 28 januari rond 20.15 uur met een keukenmes gestoken door een 43-jarige Gouwenaar. Het slachtoffer is de zwager van de verdachte. Het incident gebeurde in de tuin van de woning aan de Prins Hendrikstraat waar beiden verblijven. Een ruzie over geld lijkt de aanleiding voor de steekpartij te zijn. De politie onderzoekt dit. De verdachte is door de politie aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer liep een diepe wond aan de onderarm op.

Inbraak in woning Zevenhuizen (D2)
In de avond van maandag 28 januari werd er ingebroken in een woning aan de Kratonlaan. Een raam van de woning werd opengebroken om binnen te komen. Uit de woning is een zilveren doosje met wierrookartikelen gestolen.

Gordelcontrole Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
De politie heeft op maandag 28 januari van 11.10 uuur tot en met 12.10 uur op de Schielandweg, ter hoogte van de scheve overweg, een gordelcontrole gehouden. 28 bestuurders waren in overtreding. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie waarschuwt voor diefstal uit kleedkamers Alphen aan den Rijn (D3)
De politie van Alphen aan den Rijn waarschuwt voor diefstallen uit kleedkamers van sportaccomodaties. De politie constateert de laatste tijd veel diefstallen van diverse goederen zoals mobiele telefoons, portemonnees, sleutels uit niet afgesloten kleedkamers van sportverenigingen en sporthallen. In twee recente gevallen werd zelfs met gebruikmaking van weggenomen autosleutels de auto gestolen.

Verkeershandhaving regio Hollands Midden
alcoholcontroles De politie hield de afgelopen week een aantal alcoholcontroles. Woensdagavond 23 januari werd op de Hogeveenseweg en de Gemeneweg gecontroleerd. Slechts twee personen hadden te diep in het glaasje gekeken en werden bekeurd. De boete voor het rijden onder invloed bedraagt minimaal 190 Euro. Vrijdagavond 25 januari controleerden de verkeersassistenten op de Joppeweg in De Zilk. Ruim 200 bestuurders kregen een blaastest aangeboden. Eén automobilist bleek onder invloed te rijden. Zaterdagavond 26 januari hield de politie op de N207 in Leimuiden een 20-jarige dronken automobilist uit Ierland aan. Bij de blaastest blies hij maarliefst 985 ug/l; dik 2,00 promille. De man had een Iers voorlopig rijbewijs dat buiten Ierland niet geldig is. In overleg met de officier van justitie kreeg de man een boete van ¤ 1.000 opgelegd. Zijn auto werd bij het politiebureau geparkeerd. Die kreeg hij een dag later, toen hij aan het bureau de boete betaalde, terug.
verkeershandhaving in de komende week: maandag 28 januari t/m zondag 3 februari
Op de doorgaande wegen in de regio houdt de politie ook in de komende week regelmatig snelheidscontroles. Het verkeershandhavingsteam zal ook controles uitvoeren op het dragen van de veiligheidsgordel: maandag in Leiderdorp, dinsdag in de gemeenten Jacobswoude en Rijnwoude, Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop. Woensdag wordt gecontroleerd in de Krimpenerwaard, in Leiden en Voorschoten, vrijdag in Katwijk en Noordwijk. De boete voor het niet dragen van de veiligheidsgordel bedraagt ¤ 40.
Vrijdagavond 1 februari houdt de politie een alcoholcontrole op de Lage Zijde in Koudekerk aan de Rijn.
Noot voor de redactie /