Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-01-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.20 uur

Verkeersongevallen

BILTHOVEN Op de pluvierenlaan vond maandagavond een aanrijding plaats waarbij twee autos total loss raakten.

Omstreeks 21.30 uur reed een 55-jarige vrouw uit De Bilt met haar auto over de Pluvierenlaan in de richting van de Melkweg. Vanuit de richting van de Zwanenlaan reed een 23-jarige automobilist uit De Bilt in de richting van de Orionlaan.
Op de kruising verleende de man geen voorrang en reed met zijn voertuig tegen de linker achterzijde van de auto van de vrouw aan. Door de botsing tolde het voertuig van de vrouw een aantal malen rond en kwam op het trottoir tot stilstand.

Beide bestuurders bleven ongedeerd. De voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten worden weggetakeld.

DE BILT Maandagavond ontstond op de Hessenweg een aanrijding waarbij twee geparkeerde voertuigen zwaar werden beschadigd.

Een 18-jarige man uit De Bilt reed rond 20.35 uur met zijn auto over de Hessenweg. Ter hoogte van het tankstation wilde de man een auto inhalen die van plan was af te slaan naar het tankstation. Door een vermoedelijk te hoge snelheid kon de man uit De Bilt de auto voor hem niet meer ontwijken en raakte in een slip.

Door de uitwijkmanoeuvre ramde de man twee geparkeerde voertuigen die totaal vernield werden. De 18-jarige bestuurder raakte licht gewond. De man had zijn auto net twee dagen verzekerd en zijn rijbewijs een maand geleden gehaald.

Snelheidscontrole

DE BILT De politie heeft maandagmiddag op de Utrechtseweg een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 13.30 en 15.15 uur werden 608 voertuigen gecontroleerd. Op de Utrechtseweg geldt een maximum snelheid van 80 km/u. In totaal kregen 52 bestuurders een bekeuring voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km/u.

Gewapende overval

ZEIST Maandagmiddag vond er bij een tankstation aan de Sanatoriumlaan een gewapende overval plaats.

Omstreeks 13.45 uur kwamen twee mannen het tankstation binnen en eisten onder bedreiging van een mes geld van de medewerker. Uiteindelijk greep een van de overvallers zelf in de kassa en verdween met de tweede verdachte in de richting van de Utrechtseweg.

De politie zoekt getuige(n) van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Binnensticht, tel.: 0900 88 44.