Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-01-2002
Persberichten district Utrecht stad, 9.50 uur

Winkeldiefstal

UTRECHT- Op maandagmiddag is een 46- jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden in een winkel in Hoog Catharijne op verdenking van winkeldiefstal.

De vrouw had een aantal kledingstukken uit de rekken gehaald en meegenomen naar de paskamer. Ze kwam later weer zonder kleding uit het hokje en aangenomen werd dat ze de kleding had aangetrokken. De politie werd erbij geroepen, die de vrouw buiten de winkel aanhield. Ze is meegenomen naar het bureau voor verhoor en proces- verbaal is opgemaakt.

Verkeersongeval motorrijder

UTRECHT- Op maandagmiddag omstreeks 16.40 uur kwam een 40- jarige automobiliste in botsing met een 52- jarige motorrijder op de Meerndijk, waardoor de motorrijder letsel aan knie en voet opliep.

De 40- jarige vrouw uit Best reed met haar auto over de Meerndijk, toen zij wilde keren omdat zij verkeerd was gereden. Bij de verplaatsing naar de linkerrijbaan zag zij echter de 52- jarige motorrijder uit Montfoort over het hoofd, wat een aanrijding tot gevolg had. De motorrijder kwam een eind verder op straat terecht, en liep hierdoor letsel op aan zijn knie en voet. Beide voertuigen moesten weggetakeld worden.

Lastige vrouw in bus

UTRECHT- Op maandagmiddag is een 22- jarige vrouw uit Utrecht aangehouden omdat zij in de bus een agent sloeg.

Om omstreeks 15.10 uur kreeg de politie een melding van een lastige vrouw in een bus aan de Adriaan van Bergenstraat. De politie kwam ter plaatse, en trof een vrouw aan die door de buschauffeur al meerdere keren was gevraagd de bus te verlaten vanwege asociaal gedrag. Ook de politie vroeg haar om uit te stappen, maar hieraan wilde zij geen gehoor geven. De politie pakte de vrouw bij de arm, waarop de vrouw een slaande beweging maakte en hierdoor de politieagente in het gezicht raakte. De vrouw werd geboeid en aangehouden. Zij is meegenomen naar het bureau voor verhoor, waar proces-verbaal is opgemaakt.

Succesvolle aanhouding

UTRECHT- Op maandagavond heeft de politie een succesvolle actie opgezet om een 58- jarige man uit Utrecht aan te houden op verdenking van diefstal.

Op maandagmiddag deed een 51- jarige inwoner uit Utrecht aangifte van diefstal van een zwarte koffer uit zijn auto. De man vond tevens een briefje onder de ruitenwisser met een telefoonnummer. Toen hij dit nummer belde kreeg hij de boodschap dat hij de koffer terug kon kopen. De man heeft aangifte gedaan, waarop de politie in actie is gekomen. Er werd telefonisch afgesproken met de 58- jarige verdachte uit Utrecht dat hij de koffer tussen 19.00 uur en 19.30 uur zou langsbrengen op een adres. Op de afgesproken locatie deed een politieagent zich voor als de man van wie de koffer gestolen was. Na enige tijd werd hij gewenkt door de verdachte in een auto. Ze raakten in gesprek en de man liet de koffer zien. Hierop werd de man aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder verhoor.

Vrouw onder trein
UTRECHT Op maandag 28 januari is een vrouw door een trein overreden, kennelijk zonder daarbij gewond te zijn geraakt.

Rond 17.20 uur stond een 53-jarige vrouwelijke getuige uit Houten op station Lunetten op het perron op een trein te wachten. De getuige zag dat een vrouw van het perron afsprong en tussen de rails ging liggen. Vervolgens passeerde de intercity Haarlem/Maastricht en die reed over de vrouw heen. Nadat de laatste wagon was gepasseerd, stond de vrouw weer op, klom op het perron en liep op haar gemak van het perron af in de richting van de Wadden.

De machinist van de trein had de schrik van zijn leven: hij zag de vrouw op de rails springen, tussen de rails gaan liggen en met haar handen haar ogen afdekken. De machinist trok aan de noodrem en wachtte op de klap. Die kwam gelukkig niet.

Door de politie is een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de vrouw is niet meer aangetroffen.