Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 22-01-2002
Gemeentelijke monumenten
Het college heeft 61 gebouwen geplaatst op de gemeentelijke monumentenlijst.
Afwijzing tweekapper
De eigenaar van een woning aan de Lindeakkers in Oostelbeers vraagt of het bestaande huis gesloopt kan worden, zodat een tweekapper teruggebouwd kan worden. Dit verzoek wordt afgewezen, omdat het niet past binnen het bestemmingsplan en ligt binnen de hindercirkel van een agrarisch bedrijf.

Ecologie Heerenbeekloop
Er wordt een ecologische verbindingszone gerealiseerd langs de Heerenbeekloop, tussen De Mortelen en Veldersbosch enerzijds en het Smalwater (Kampina) anderzijds. Het waterschap wil aan weerszijden een strook van 25 meter realiseren. Het college start hiervoor een vrijstellingsprocedure.

Rolstoel in gemeentehuis
Sinds kort beschikt het gemeentehuis in Oirschot over een rolstoel. Mensen die slecht ter been zijn kunnen hier tijdens een bezoek gebruik van maken. De gemeente heeft de rolstoel gratis ter beschikking gekregen van Welzorg Revalidatietechniek BV.

Studio 2-3 in Pochelarij
Kunstenaarsvereniging Studio 2-3 mag voorlopig gratis gebruik maken van het pand Pochelarij 17, omdat het gebouw nog niet hoeft te wijken voor woningbouw. Zij moeten wel voor eigen rekening een aantal kleine brandtechnische verbeteringen realiseren. De gebruiksovereenkomst wordt gesloten voor maximaal 24 maanden. Tussentijds opzeggen kan met een termijn van één maand, waarbij overeengekomen is dat de gemeente niet vóór 1 januari 2003 op zal zeggen.

Jaarverslag handhaving
Het jaarverslag van de handhavingsfunctionaris wordt aangeboden aan de commissie Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting. Het gaat onder meer om controle op illegaal vuilstorten, controle op evenementen, overlast van horeca-inrichtingen en terrasvergunningen en afvalwater bij bedrijven.
22-01-2002 (nieuw)
15-01-2002