VEV

VEV reikt eerste diploma EVC-traject uit

VEV Cursussen reikt eerste diploma uit in het kader van Erkenning van elders Verworven Competenties (EVC)

Op 29 januari jl. werd tijdens een feestelijke bijeenkomst door VEV Cursussen in Nijkerk het eerste diploma in het kader van Erkenning van elders Verworven Competenties (EVC) uitgereikt. De heer H.G. Bulten van Installatiebedrijf Wiltink b.v. te Vorden kwam via deze weg in het bezit van het door hem en zijn werkgever felbegeerde TSI-diploma.

Iedereen doet in de loop van zijn leven ervaringen op die omschreven kunnen worden als persoonlijke competenties. Indien deze ervaringen gevormd zijn binnen het formele schoolse leertraject zijn ze gecertificeerd en als zodanig te bewijzen. Echter de ervaringen, ook wel competenties genoemd, die men buiten het reguliere onderwijstraject opdoet, kunnen even waardevol zijn voor een toekomstig gekwalificeerde beroepsbeoefenaar. Het herkennen en inventariseren van deze competenties kunnen ook zinvol zijn bij de start van een opleiding. Dit vindt plaats volgens een zogenaamd EVC-onderzoek.

Een dergelijk onderzoek bestaat uit het in kaart brengen van werk- en leerervaringen, bewijsmateriaal in de vorm van behaalde deelkwalificaties en een koppeling van kennis en vaardigheden aan eindtermen.
Een beoordelingscommissie onderzocht aan de hand van de bewijsvoering of de heer Bulten in aanmerking komt voor het TSI-diploma. De beoordelingscommissie bestaat uit een ter zake deskundige en een vertegenwoordiger van de VEV-examencommissie. VEV Cursussen levert de voorzitter.
Op basis van het advies van de beoordelingcommissie heeft de directie van VEV besloten over te gaan tot het toekennen van het diploma.

Doordat VEV Cursussen sinds vorig jaar de diploma-erkenning heeft voor alle opleidingen in de beroepsbegeleidende leerweg zal dit eerste .EVC-diploma. zeker niet het laatste zijn dat zij uitreikt. Er is veel belangstelling voor deze wijze van diplomering.


---

Noot voor de redactie (