Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 29 januari 2002

Centrum voor Groepsaccommodaties viert 10-jarig jubileum

BENEDEN-LEEUWEN Het Centrum voor Groepsaccommodaties (CVG) in Beneden-Leeuwen bestaat tien jaar. Vanaf het kleinschalige begin in 1992 is het CVG uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf, dat meer dan 250 accommodaties aanbiedt in Nederland, België en Duitsland.

Het Centrum voor Groepsaccommodaties is ,,uit ergernis geboren", vertelt directeur Rob Ansen. ,,Toen mijn vrouw en ik nog in de gezondheidszorg werkten, stuitten we geregeld op een probleem: hoe konden we ruimte vinden om een weekend of een paar dagen met een groep door te brengen? Er was wel aanbod, maar geen centraal punt waar je kon kiezen uit geschikte accommodaties. En als wij dat probleem hadden, waren er ongetwijfeld meer groepen die daarmee zaten. Daar wilden wij op inspringen."

Het CVG heeft inmiddels een breed aanbod: van sfeervolle boerderijen en landhuizen tot verbouwde schepen. Maar ook praktisch ingerichte kampeerhuizen, comfortabele conferentieoorden en groepshotels. De accommodaties, die in de gids en op de website (www.groepen.nl) van het Centrum te vinden zijn, zijn over het algemeen particulier eigendom. Het CVG fungeert als bemiddelaar en zorgt voor de boekingen.

,,Het blijkt dat steeds meer groepen het prettig vinden om een gelegenheid voor zichzelf af te huren. In een eigen huis, in een rustige en mooie omgeving een familiefeest vieren, of een receptie of reünie houden, is een aantrekkelijk alternatief voor de traditionele accommodaties", stelt Ansen. ,,Sommige groepen kiezen ervoor om geheel selfsupporting te zijn, maar in veel gevallen kan ook gehele of gedeeltelijke verzorging worden aangeboden."

Een nieuwe trend is dat ook bedrijven en organisaties het comfort ontdekken van een eigen omgeving voor vergaderingen en cursussen. Veel van de CVG-accommodaties zijn daar speciaal geschikt voor.

Met het oog op het 10-jarig jubileum houdt het CVG een speciale actie: elke maand wordt onder iedere groep die een accommodatie heeft gereserveerd een volledig verzorgd weekend voor twee personen in een NJHC-herberg verloot. Aan het eind van 2002 wordt daarnaast onder alle inzenders een gratis weekend in een luxueuze groepsherberg verloot voor een groep tot maximaal 42 personen.

Voor meer informatie: CVG, Postbus 121, 6658 ZK Beneden-Leeuwen. Tel. 0900-476 37 36 Internet: www.groepen.nl

Noot voor de redactie

Ingezonden persbericht