Gemeente Roermond

Roermond, 29 januari 2002

Vrouwen Advies Commissies betrokken bij woningbouw

De Vrouwen Advies Commissie (VAC) wordt betrokken bij de ontwikkeling van bouw- en woonomgevingplannen. Door het ondertekenen van een convenant wordt de betrokkenheid van de VAC geregeld. Het convenant tussen het college van burgemeester en wethouders en de VAC werd op maandag 28 januari ondertekend.

De VAC is een vrijwilligersorganisatie die de belangen van de woonconsument behartigt. De commissie wil de gebruikerskwaliteit van woningen en de woonomgeving bevorderen. Vanuit deze visie brengt de VAC gevraagd en ongevraagd advies uit aan gemeenten, opdrachtgevers, architecten, aannemers en bewonersgroepen.

Om hier een zo goed mogelijke invulling aan te geven zal overleg worden gevoerd tussen de gemeente en de VAC. De gemeente zal de VAC informeren over bouwplannen in Roermond. Zodra het belang van de woonconsument aan de orde komt, zal de VAC raadscommissies als toehoorder bijwonen, aan werkgroepen deelnemen en inspraak- & voorlichtings-bijeenkomsten bezoeken. De gemeente zal projectontwikkelaars en woningcorporaties op de hoogte stellen van het convenant. De VAC zal op eigen initiatief opdrachtgevers en andere partijen benaderen en adviseren over de bouwplannen en woonomgeving.

De Vrouwen Advies Commissie voor woningbouw Roermond werd in 1964 opgericht. VAC Roermond is één van de 257 VAC's in Nederland en telt 9 commissieleden. De commissieleden vertegenwoordigen het VAC in meerdere werkgroepen en commissies.