Productschap Margarine


MVO verzorgt Energie-informatiemiddag

Het Productschap MVO verzorgt op dinsdag 5 februari bij Novem in Utrecht een Energie-informatiemiddag. De ondertekening van de tweede Meerjarenafspraak Energiebesparing (MJA2) eind vorig jaar vraagt om een nieuwe impuls van de aandacht voor energie. Om de MVO-bedrijven te ondersteunen bij het nakomen van de twee belangrijkste resultaatverplichtingen, wordt tijdens deze bijkomst vooral aandacht besteed aan energiezorg en monitoring.

Jos Nizet van Novem zal kort de inspannings- en resultaatsverplichtingen van de MJA2 toelichten. Tevens besteedt hij aandacht aan het goedkeuringstraject van de Energiebesparingsplannen (EBPs) bij de vergunningverlener en de rol van Novem daarbij.

Bij het onderdeel Monitoring energiegegevens 2001, verzorgd door Paul Wouda van KWA en Peter Zijlema van Novem, ligt de nadruk op de verschillen in werkwijze ten opzichte van de MJA1. Zo wordt binnenkort een digitaal monitoringformulier toegestuurd en wordt het verzamelen en aggregeren van de gegevens uitbesteed. Tevens kunt u hier kennismaken met de adviseur die de monitoring in opdracht van Novem gaat uitvoeren.

Eind 2003 worden bedrijven geacht energiezorg geïmplementeerd te hebben. Via deze bijeenkomst en bedrijfsbezoeken worden de bedrijven ondersteund bij de invoering hiervan. Ron Ongenae van Buro A+ richt zich tijdens deze bijeenkomst op de referentie energiezorg en de vraag hoe daaraan kan worden voldaan.

Nadere inlichtingen worden verstrekt door en aanmeldingsformulieren zijn op te vragen bij Frank Bergmans, tel. 070-3195150, e-mail bergmans@mvo.agro.nl.