Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

IDC en ComputerPartner introduceren ICT Navigator

Haarlem, 29 januari 2002 Onderzoeksbureau IDC en het vakblad ComputerPartner hebben de ICT Navigator ontwikkeld. Deze index toont het heersende sentiment ten aanzien van toekomstige ICT-investeringen in Nederland.

De ICT Navigator laat de samengestelde mening zien van ICT professionals zoals onder andere leveranciers, tussenhandel, gebruikers, vakpers en IDC-analisten. Door het 12 maal per jaar samenstellen van de ICT Navigator ontstaat zo een duidelijk en consistent beeld van het verwachtingspatroon ten aanzien van de ICT-investeringen in Nederland.

De index vormt een gewogen gemiddelde van de gezamenlijke meningen en vertaalt zich in een getal tussen de 100 en +100. Hierbij duidt een waarde van 100 op een uiterst negatief sentiment ten aanzien van de verwachte ICT-investeringen en een waarde van +100 op een zeer positief sentiment.

De ICT Navigator geeft vanaf augustus 2001 het volgende beeld:

2abea3.jpg

Bron: IDC Benelux, januari 2002

Uit de ICT Navigator blijkt dat het vertrouwen in de ICT-markt al voor 11 september tanende was. De gebeurtenissen op 11 september hebben dit vertrouwen verder afgezwakt. In december was er nog voldoende vertrouwen in de eindejaar periode en zorgde een nog redelijk gevulde orderpositie voor een lichte opleving. In januari is het vertrouwen iets verder weggezakt.