Korps: Groningen, plaats: Diverse 29-01-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 29 januari 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Veendam: gewonde bij ongeval
Een 35-jarige automobilist uit Veendam raakte gewond toen hij maandagmorgen op de kruising Ubbo Wilkenstraat met de Jacob Bruggemalaan in zijn woonplaats betrokken was bij een verkeersongeval tussen twee personenautos. Betrokkene reed over de Wilkenstraat en kreeg geen voorrang van de over de Bruggemalaan Rijdende andere automobilist, een 64-jarige inwoner van Stadskanaal. Hij liep daarbij nek- en rugletsel op, maar behoefde daarvoor niet te worden opgenomen in het ziekenhuis. De beide autos raakten flink beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Siddeburen: bromfietser gewond na botsing personenauto Een 19-jarige bromfietser uit Hellum liep maandagmorgen onder meer hoofdletsel op toen hij op de kruising Damsterweg met de Akkereindenweg in Siddeburen in botsing kwam met een tegemoetkomende personenauto, bestuurd door een 51-jarige inwoner van Siddeburen. De automobilist, komende van de richting Steendam, zag blijkbaar de bromfietser over het hoofd en sloeg plotseling linksaf de Akkereindenweg in. De bromfietser botste daarbij vol op de rechtervoorzijde van de personenauto, waarbij hij over de motorkap vloog en aan de andere kant van de auto hard op het wegdek terechtkwam De bromfiets raakte daarbij totaal vernield. De auto raakte flink beschadigd. Het slachtoffer is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Mensingeweer: auto uit de bocht
Een 40-jarige automobilist uit Groningen belandde maandagmorgen met zijn auto in een droge sloot langs De Meerenweg bij Mensingeweer, nadat hij in een bocht in een slip was geraakt. Betrokkene raakte daarbij gewond en is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd. Tijdens de hulpverlening raakte een brandweerman onwel. Hij is ter behandeling eveneens overgebracht naar het ziekenhuis.

Uithuizen: inbreker breekt been bij sprong naar beneden Een 43-jarige inbreker uit Usquert had maandagmiddag pech toen hij na een inbraak in een woning aan de Hoofdstraat Oost in Uithuizen het pand wilde verlaten via het dak en daarbij een been brak toen hij zes meter naar beneden sprong. Buurtbewoners die reeds waren gewaarschuwd doordat het alarm in de woning was afgegaan zorgden ervoor dat de man medische hulp kreeg. Tevens werd uiteraard de politie gewaarschuwd. De arts constateerde direct een beenbreuk. De man werd ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Na zijn ontslag zal hij door de politie nader worden verhoord.
.

Groningen: fietsster zwaar gewond bij ongeval
Een 67-jarige inwoonster van Groningen raakte maandagmiddag zwaar gewond toen ze met haar fiets frontaal in botsing kwam met een lijndienstbus op de Brailleweg in Groningen. Vermoedelijk door de harde windstoten belandde de vrouw met haar fiets plotseling op het weggedeelte van de bus, waardoor de buschauffeur niet meer kon reageren. De vrouw is met hersenletsel opgenomen in het ziekenhuis.

Voor stormschade zie website brandweer en hulpverleningsdiensten Groningen of neem contact op met de piketvoorlichter 06 22 91 77 55.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (0,13 eur/min).