Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-01-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.25 uur

Autokraker aangehouden

WOERDEN Op maandag 28 januari is een man als verdachte van betrokkenheid bij diverse autokraken aangehouden.

Rond 12.20 uur zag een politieman bij het winkelcentrum Tournoysveld een hem `bekende` persoon in een auto hem tegemoet rijden. De politieman wist dat de bestuurder van de auto, een 17-jarige jongen uit Woerden, niet in het bezit was van een rijbewijs. Bij het zien van de politieman ging de automobilist er vandoor. Doordat de politieman eerst zijn voertuig moest keren, had de automobilist een lichte voorsprong. De automobilist liet zijn auto op de Jan Steenstraat onafgesloten achter en ging er te voet vandoor en wist te ontkomen.

Bij een onderzoek in de auto trof de politieman enkele autoradio`s met braakschade aan en een hoedenplank waarin diverse stereoapparatuur waren aangebracht. Deze apparatuur was niet aangesloten. De auto werd aan het politiebureau veiliggesteld.

Uit onderzoek kwam vast te staan dat de hoedenplank met apparatuur op zaterdag 26 januari 2002 uit de auto van een man uit Woerden was gestolen. Naar de herkomst van de andere apparatuur wordt een onderzoek ingesteld.

Rond 19.15 uur meldde de eigenaar van de auto zich. De 18-jarige man uit Woerden werd in het politiebureau aangehouden en ingesloten.

Auto over de kop

MONTFOORT Op maandag 28 januari is een automobiliste met haar auto over de kop gegaan. Zij raakte niet gewond.

Rond 13.40 uur reed een 52-jarige automobiliste uit Montfoort met haar auto over De Bleek, komende uit de richting van de Wulverhorst en gaande in de richting van de Parklaan. Bij de wegversmalling raakte de automobiliste het rechter talud, waardoor zij de macht over het stuur kwijt raakte. De auto begon te slingeren, reed tegen het linkertalud op en sloeg over de kop. Ondanks dat de auto daardoor als totaal vernield moet worden beschouwd, raakte de bestuurster niet gewond.

Bij het opnemen van de aanrijding bemerkten de politiemensen dat de bestuurster naar alcohol rook. Bij de blaastest blies zij een `F` (Fail), hetgeen betekent dat zij beduidend teveel gedronken had. Voor de bepaling van de hoeveelheid alcohol die de vrouw in haar lichaam had, is bij haar een bloedproef afgenomen. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Stormperikelen

MONTFOORT / WILNIS / VINKEVEEN / WOERDEN / OUDEWATER De storm heeft op maandag 28 januari voor de nodige overlast gezorgd.

Rond 14.35 uur waaide op de hoek van de Waterpoort / Van Rooijenplein in Montfoort de deur van een telefooncel open. Dit gebeurde met zo een kracht dat de ruit aan gruzelementen ging. Een daar geparkeerd staande auto werd door het rondspringende glas geraakt en liep daardoor lichte schade op.

Rond 16.00 uur knapte door de wind op de Ir. Enschedeweg in Wilnis een boom op 30 centimeter boven de grond af en raakte in zijn val een langsrijdende bestelbus. De bus liep schade aan de voorruit en het dak op. De brandweer kwam ter plaatse en zaagde de boom in stukken.

Eveneens rond 16.00 uur reed een 35-jarige man uit Wilnis met zijn auto met aanhangwagen over de Ir. Enschedeweg in Vinkeveen in de richting van Wilnis. Door de zeer harde wind werd de aanhangwagen van de auto losgerukt en kwam op zijn kop op de auto van een 28-jarige Fransman terecht. Die reed in de richting van de Provincialeweg N201. Bij de 28-jarige Fransman zat een 35-jarige man uit Woerden in de auto. Beiden zijn voor onderzoek per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht en mochten na onderzoek naar huis. De auto en aanhangwagen raakten als gevolg van de aanrijding geheel vernield.

Rond 16.30 uur dreigde op de Rijnstraat in Woerden een reclamebord van de gevel te vallen. Het bord was door de wind losgeraakt. Door de politie werd een gedeelte van de straat afgezet, waarna de brandweer het bord met behulp van een hoogwerker van de gevel kon halen.

Op de Johan van Oldenbarneveltlaan in Woerden waaide rond 17.30 uur een zinken dak van een dakkapel. Daarbij werd ook de schoorsteen van het huis vernield. Terwijl het verkeer door de politie over het fietspad werd geleid, verwijderde de brandweer met behulp van een hoogwerker nog losliggende delen van het dak.

Rond 22.20 uur reed een 23-jarige man uit Lopik met zijn bestelbus over de Hoenkoopsebuurtweg in Oudewater in de richting van De Meent. Na een rukwind wilde de bestuurder de bus corrigeren, maar deed dat teveel en begon daardoor te slingeren. Vervolgens botste hij tegen een geparkeerd staande auto. Daardoor ontstond een harmonica-effect waarbij nog twee geparkeerd staande auto`s en een aanhangwagen op elkaar werden geduwd. De bestelbus en de drie betrokken voertuigen zijn weggesleept.