Ministerie van Economische Zaken



Stimuleringspremies voor ontwerp bedrijventerrein

Dit is een origineel persbericht.

Persbericht ministerie EZ en NVTL
29-02-2002

Om de ruimtelijke kwaliteit van bedrijventerreinen en werkmilieus te verbeteren, stelt het ministerie van Economische Zaken subsidies beschikbaar aan gemeenten. Er is de komende decennia 50.000 ha bedrijventerrein nodig.

Gemeenten kunnen plannen indienen
Het grote aantal benodigde hectare bedrijventerrein moet worden gerealiseerd met nieuwe of geherstructureerde terreinen. Om ontwerpers, landschapsarchitecten en stedenbouwers vanaf de ideefase bij projecten te betrekken, organiseert het ministerie de Nationale Projectenmarkt. Dit gebeurt in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL). Alle Nederlandse gemeenten kunnen tot 15 maart 2002 plannen indienen om in aanmerking te komen voor een Voorbeeldstatus of Stimuleringspremie.

Drie categorieën premies
De premies die het ministerie beschikbaar stelt, vallen uiteen in drie categorieën: herstructureringsterrein, nieuw bedrijventerrein en een terrein dat aansluit bij een van de andere negen grote projecten uit de Architectuurnota van staatssecretaris R. van der Ploeg.

Tot maximaal 20.000 euro premie
De premie kan oplopen tot vijftig procent van de ontwerpkosten met een maximum van 20.000 euro. Een speciale beoordelingscommissie selecteert de ingezonden projecten. Op 23 april maakt minister Jorritsma tijdens een nationale manifestatie de premies bekend.

Informatie en opgave via www.werklandschappen.info

Mocht u naar aanleiding van dit bericht verdere informatie wensen kunt u contact opnemen met Michel Lafaille, bestuurslid NVTL 0344-630286 of Ministerie van Economische Zaken



29 jan 02 11:56