Openbaar Ministerie



OM opent speciale jeugd- en verkeerssites op internet

Ook meer informatie over slachtofferhulp op landelijke site OM opent speciale jeugd- en verkeerssites op internet

Den Haag, 29 januari 2002,
Het Openbaar Ministerie (OM) gaat het medium internet sneller en consequenter inzetten om het publiek te informeren over ontwikkelingen op het gebied van strafrechtelijk beleid, onderzoeken en overig nieuws. Internet is het enige medium waarbij een organisatie als het OM direct kan communiceren met het grote publiek.

Dat zei mr. J.L de Wijkerslooth, voorzitter van het College van procureurs-generaal, op dinsdag 29 januari bij de presentatie van de geheel vernieuwde en uitgebreide internetsite van het OM. De site www.om.nl is niet alleen in een nieuw jasje gestoken, maar tevens uitgebreid met pagina's over verkeer, jeugd en slachtofferhulp. De pagina's zijn voorzien van multimediale mogelijkheden om het gebruik ervan aantrekkelijker te maken.

Volgens mr. De Wijkerslooth biedt het internet niet alleen mogelijkheden om het publiek beter te informeren over het OM, maar ook om daarbij een tweerichtingsverkeer tot stand te brengen. 'We willen het internet gebruiken om uit te vinden hoe de samenleving over het OM denkt en wat die samenleving belangrijk vindt. Daarvoor moet je de site toegankelijk maken. Mensen willen snel geholpen worden, anders is de aandacht weer vervlogen', aldus de voorzitter van het College, de landelijke leiding van het OM.

Noot voor de redactie,